ODA BAŞKANLARINDAN VALİ ÜMİT’E ZİYARET

Bolu Manavlar ve Pazarcılar, Terziler, Kahveciler ve Otelciler, Demirciler ve Nalburlar Esnaf ve Sanatkârlar ile Ayakkabıcılar Odalarının Başkanları Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ettiler.

ODA BAŞKANLARINDAN VALİ ÜMİT’E ZİYARET
11 Mart 2021

Oda başkanlarının Vali Ahmet Ümit’i ziyaretlerine Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Altındal, Bolu Terziler Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Mustafa Kalaycı, Bolu Demirciler ve Nalburlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Bozoğlu ile Bolu Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tekin Eser katıldı.

Odalar olarak en az 3’er kişiden oluşan denetim ekipleri kurduklarını ve odalara kayıtlı esnafı denetlediklerini, esnafın salgınla mücadelede alınan kurallara riayet ettiğini belirten Oda Başkanları, Bolu Valisi Ahmet Ümit’e esnafımızın, talep, şikâyet ve önerileri hakkında bilgiler verdiler. Oda Başkanları, salgınla mücadelede faaliyetleri durdurulan veya işleri azalan esnafımıza hem Köroğlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif olarak 25 bin TL’ye kadar kredi vererek hem de Oda olarak destek olduklarını belirttiler.

DEVLETİMİZDEN ESNAF VE VATANDAŞLARIMIZA DESTEK

Bolu Valisi Ahmet Ümit, “2020 yılının Mart ayından itibaren tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan salgınla mücadele sürecinde ekonomiyi ve üretimi ayakta tutmak için tedarik ve üretim zincirinden asla taviz vermedik. Bu süreçten olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza ve esnafımıza devletimiz tarafından yaklaşık 165 milyon TL destek verildi. Salgın dolayısıyla dünya üzerinde güçlü devletlerin ekonomileri küçülürken ülkemiz ekonomisi % 2 büyüdü ve yatırımlarımıza ara verilmeden devam edildi ve tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE VİRÜSTEN KURTULACAĞIZ”

1 Mart’tan itibaren ülke genelinde Kontrollü Normalleşme sürecine geçildiğini ifade eden Vali Ümit, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 1 Mart 2021 Pazartesi günü yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası ülkemiz genelinde Kontrollü Normalleşme dönemine girmiş bulunuyoruz. Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenen kriterlere göre iller risk seviyesi yönünden 4 kategoriye ayrıldı. Biz de Bolu olarak turuncu renkte olan yüksek riskli iller arasında yer aldığımız için tamamen normalleşme sürecine giremedik. Bu kapsamda uzun süredir kapalı olan birçok işyeri faaliyetine başladı. Tam normalleşmeye geçebilmemiz için tedbiri elden bırakmamamız, mücadeleye hep birlikte dâhil olmamız, sorumluluklar almamız gerekmektedir. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu virüs illetinden kurtulacağız” dedi.

“DENETİMLER 24 SAAT ESASINA GÖRE ETKİN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Salgınla mücadelede denetimlerin etkin bir şekilde artırılarak devam ettiğini belirten Vali Ümit, “Kontrollü Normalleşme Süreci kapsamında İçişleri Bakanlığımızın koronavirüsle mücadelede "Dinamik Denetim Süreci" genelgesi doğrultusunda; İlimizde Valiliğimizin koordinesinde Kamu kurum ve kuruluşları, Belediyeler, İl Özel İdaresi, STK’lar, Meslek Odaları, Fabrikalar bilumum iş yerleri iç denetim ekibi oluşturarak hayatın her alanında 24 saat esasına göre daha etkin bir şekilde denetimlerini sürdürüyorlar. Odaların, STK’ların ve kamu’nun denetim ve kurallara uymada sağladıkları destekle salgını daha kısa sürede hep birlikte yeneceğiz” dedi.

Vali Ümit, “Yaptığımız denetimlerde esnafımızın ve vatandaşlarımızın salgınla mücadelede alınan kuralları benimseyerek titizlikle uyduklarını görüyoruz. Bu vesileyle pandemiyle mücadelede devletimiz tarafından bugüne kadar alınan kurallara hassasiyet göstererek titizlikle riayet eden Bolulu hemşehrilerime gösterdikleri sabır, fedakârlık ve anlayışlarından dolayı teşekkür eder, sağlık ve afiyetler diliyorum.

Ayrıca alınan tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığının kontrolü noktasında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan başta sağlık personelimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz olmak üzere kamu kurum kuruluşlarımızda ve özel sektörde görevli çalışanlarımıza, STK’larımızın ve Esnaf Odalarımızın kıymetli üyelerine, köy/mahalle muhtarlarımıza üstün gayret, fedakârlık ve yüksek performanslarından dolayı da şahsım ve Bolulu Hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir