KATILIMCILAR BELEDİYE PERSONELİNİN İŞTEN KAYTARDIĞINI SÖYLEDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyede çalışan personele yönelik yaptırdığı ankete 777 çalışanın katıldığını ifade ederek, "Belediye çalışanlarının yüzde 50’si çalışan personelin yarısının işten kaytardığını söylüyor." dedi.

KATILIMCILAR BELEDİYE PERSONELİNİN İŞTEN KAYTARDIĞINI SÖYLEDİ
16 Mart 2021

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve gazeteci Mutlu Yuca’ya anketin detaylarını anlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Belediye çalışanlarının yüzde 50’si çalışan personelin yarısının işten kaytardığını söylüyor. Belediyede yatarak para kazanan çalışanlarımız benim çok sinirimi bozuyor, tahammül edemiyorum. Bu çalışanları görüyorum ve bazılarını da biliyorum. Bir anket yaptırdım ve olağanüstü toplantıyla bunu müdürlerle paylaştım. Belediye çalışanlarının yüzde 50’si çalışan personelin yarısının işten kaytardığını söylüyor. Yüzde 15’i bunu sık sık yaptığını ifade etti. Yüzde 35’i müdürlerin çalışanlara adaletli davranmadığını söylüyor. Çalışanlarımızın yüzde 25’i ise performanslarının tamamını kullanamadığını söylüyor. İlk kez böyle bir araştırma yaptırdım” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ ANKETTE GÖRE REVİZYON OLACAK

Anket sonuçlarının ardından müdürleri uyardığını söyleyen Başkan Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Müdürlere tek tek anlattım ve onlara üç personelden biriyle sorunları olduğunu söyledim. Müdürleri uyardım. Bütün yönetim kadrosunu değiştiririm bu işin şakası yok dedim. Benzer sonuçlar çıkarsa tüm yönetim kadrosunu sil baştan değiştiririm dedim. Başkan yardımcısı ve müdür hepsini değiştiririm dedim. 6 veya 8 ay sonra aynı firmaya tekrar aynı anketi yaptıracağım. Ben personelin mutlu olmasını istiyorum. Personellerin isimlerini almadık ve formları dağıttık. Bunları doldurup sandığa attılar.”

“BENDEN ŞÖYLE ŞİKAYET VAR”

“777 personel sorulara cevap verdi. Benden şöyle şikayet var. Çalışanların yüzde 40’ı ‘Ben belediye başkanına sorunumu aktarmadım’ demiş. Yüzde 58’i doğrudan veya dolaylı olarak belediye başkanına ulaştığını söylemiş. Yüzde 43’ü sorununun çözüldüğünü, yüzde 13’ü sorununun çözülmediğini söylemiş. Bu yüzde 13’lük kesimde bulunan çalışanlarımız mesai saati içinde benimle görüşmeye gelmiş. Mesai saati içerisinde niye benimle görüşmeye geliyorsun. Benimle vatandaş olarak görüşeceksen mesai saati sonrasında gelirsin. Mesaide tek bir kişiyle görüşmem dedim. Müdürüne ve ilgili belediye başkanına intikal ettirilmeyen konuyu bana getiremezsiniz dedim. Bu iş disiplinini bozar dedim.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir