İŞTE BOLU’DA BOŞANMALARIN NEDENİ

Bolu’da geçtiğimiz yıl 506 çift boşandı. Boşanmaların temelinde ise ekonomik sıkıntılar, aldatmalar, psikolojik ve fiziksel şiddet, pandemi gibi nedenler etkili oldu.

İŞTE BOLU’DA BOŞANMALARIN NEDENİ
2 Nisan 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Bolu’da geçtiğimiz yol 1649 çift evlenirken 506 çiftin ise çeşitli nedenlerden dolayı boşandığını bildirdi. Boşanma oranının bir hayli fazla olduğu ilimizde Avukat Fatma Kubilay, boşanmaların altında yatan sebepleri sıraladı.

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT ÇEKTİ

Meslek hayatında 25 yılı aşkın bir süredir Bolu’da avukatlık yapan ve yüzlerce boşanma davasına bakan Fatma Kubilay, “Eşleri boşanmaya getiren süreçler içerisinde sosyal medyanın ciddi etkisi var. Sosyal medyada oldukça fazla vakit geçirilmesi, eşlerin birbirine vakit ayırmak yerine sanal dünyayı tercih etmesi boşanma sürecinde etkili ancak en büyük tehlike sosyal medya üzerinden artan aldatmalardır.” dedi.

PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL ŞİDDETE VURGU YAPTI

İlde artan boşanma nedenlerini sıralamaya devam eden Kubilay, “Ekonomik sebepler nedeniyle boşanmaların oldukça arttığına şahit oluyoruz. Pandemi nedeniyle aynı ev içerisinde daha çok bulunan bazı eşlerin birbirlerine tahammül edemeyecek seviyeye gelmesi de boşanmanın sebeplerinden biri. Eşleri boşanmaya iten bir başka sebep ise psikolojik ve fiziksel şiddet olaylarıdır. Küfür, hakaret, küçümsemek, aşağılamak, kadına kendisini değersiz hissettirmek gibi nedenleri psikolojik şiddete örnek olarak gösterebiliriz. Tabii boşanmaya iten fiziksel şiddet olaylarının da ilimizde sıklıkla yaşandığını belirtmek isterim. Tüm bu saydığımız sebepler ilimizdeki boşanma davalarında en büyük etkenlerdir.” diye konuştu.
 

2 yorum yapılmış

  • Yıldız mallioglu2 Nisan 2021 - 14:53
    Bu neslin gençleri cok kötu bir döneme denk geldiler para yok iş ve aş yok bunlarda büyük sebep. Tahammul sınırlari kalmadi insanlarin. Evet medyada büyük etken insanlar medya daki dizilerde cok zenginler cok rahatlar ve surekli birbirlerini aldatiyorlar diziler hep mafya dizisi vurdulu kırdılı nsanlars bir süre sonra normalmiş gibi geliyor şiddet
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Ömer 3 Nisan 2021 - 06:12
    Bence para yok iş yok vs vs o konuda yanlışınız var aksine rahat ve lüks içinde olduğumuz için bu durum böyle

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir