BOLU’DA İKİ ÖNEMLİ İŞ İNSANI İTİRAFÇI OLDU

Bolu’da tanınmış iki iş insanı, yargılandıkları FETÖ/PDY’nin “Çatı Yapılanması” davasında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı oldu.

BOLU’DA İKİ ÖNEMLİ İŞ İNSANI İTİRAFÇI OLDU
8 Haziran 2021

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması" na ilişkin haklarında dava açılan 34'ü tutuklu 118 sanıktan 79'una, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 28 Mayıs 2018 tarihinde 1 yıl 10 ay ile 10 yıl 7 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verilmişti.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce belediyenin nikah salonunda görülen duruşmasında 3 sene önce verilen kararlardan sonra, tutuklu ve tutuksuz sanıkların avukatları önce Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf yoluna gitti. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararları aynen onamasından sonra Yargıtay yolu açıldı. Sanık avukatları Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde temyiz haklarını kullandılar. Yargıtay 16’ıncı Dairesi’de istinafın kararını aynen onayarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararlarını kesinleştirmiş oldu.

İKİ İŞ İNSANI İTİRAFÇI OLDU

Örgütün “Çatı yapılanması” davasında tutuksuz olarak yargılanan ve Bolu’da faaliyet gösteren iki iş insanı, cezalarının temyiz aşamasında Mart ayında örgütle irtibatlarına ilişkin bilgiler vereceklerini belirterek etkin pişmanlıktan yararlanmak istedikleri öğrenildi. Yargıtay 16’ıncı Dairesi ise, bu kişilerin verdikleri bilgilerin örgüt içerisindeki kaldıkları süre, örgütsel faaliyet ve konumuna uygun faydalı bilgiler olup olmadığı, eldeki bilgilerle örtüşüp örtüşmediğinin ilgili birimlerden sorulup değerlendirilerek sonucuna göre haklarında karar verilmesine hükmetti.

Örgütün en üst düzey yapılanması olan Çatı Yapılanması’ndan yargılanan 2 kişinin 3 yıl aradan sonra hangi bilgi ve isimleri verecekleri merak ediliyor. Şahısların verecekleri bilgi ve isimlerle birlikte Bolu’da yeni bir FETÖ operasyonu ve dava sürecinin başlanıp başlanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir