BOLU İŞKUR VE BOLU İŞ ADAMLARINDAN ORTAK ÇAĞRI

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan ve çözüm konusunda hala net bir yol bulunamayan nitelikli meslek sahibi personel açığı için Bolu’da Asrın İş adamları Derneği, İŞKUR Bolu İl Müdürlüğünü ziyaret ederek ortak çaba sarf etme konusunda görüş birliği

BOLU İŞKUR VE BOLU İŞ ADAMLARINDAN ORTAK ÇAĞRI
25 Haziran 2021

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan ve çözüm konusunda hala net bir yol bulunamayan nitelikli meslek sahibi personel açığı için Bolu’da Asrın İş adamları Derneği, İŞKUR Bolu İl Müdürlüğünü ziyaret ederek ortak çaba sarf etme konusunda görüş birliğine vardılar. İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın ziyarette açıklamalarda bulundu. Yalçın, “Gençlere bir meslek öğrenmenin önemini anlatmalıyız. Maalesef iş arayan ile işgücü arayanların eşleşmeme sorunu işsizliğin azaltılamaması sorunu ile bizleri karşı karşıya bırakıyor. Üniversite mezunları ve genç işsizlik oranınız yüksek iken, başta imalat sektöründe olmak üzere ‘kaynakçı’ gibi birçok meslek ve alanda personel bulunamıyor. Gelen talepleri iş kur olarak karşılayamıyoruz. Bu konuda ebeveynler başlamak üzere hepimizin sorumluluğu var. Başta mesleki eğitim merkezleri ve halk eğitim merkezlerimizi daha verimli kullanmalıyız. Meslek liselerinin önünü açılmalıyız. Meslek liselerine giden çocuklarımızın hemen hemen hepsi idealleri doğrultusunda değil, meslek liselerini öncelikli tercih edilen okullar haline getirmeliyiz. Okulu bitiren öğrenciler mezun olduğu alanlarda devam etmiyor. ‘Ne iş olursa yaparım’ diyerek iş arıyor”  ifadelerini kullandı.

“ZANAATKÂRLAR ARTIK YALNIZ ÇALIŞIYOR”

Yalçın, “Daha önce meslek okulları seçerek öğrenci alırken 28 Şubat sürecinden sonra katsayı sorunu gibi nedenlerle değişen statü okullarımızı, öğrencilerini, eğitimcilerini değersizleştirdi. STK’lar olarak meslek okullarının önemini, nitelikli personel açığınızı sürekli gündemde tutmanızı rica ediyorum.  Zanaatkârlar artık yalnız çalışıyor. Bu gün sanayi sitesinde zanaatkâr ustalar tek başına çalışmak zorunda kaldı, kendisinden sonra işini devam ettirecek personel bulamıyor, bu sektörlerde çalışmak halk arasında ikinci plana atıldığından gençler bu sektörlere yönelmiyor, esnaf hasta olsa yarın dükkânını açacak kimsesi yok. En büyük hayalim tornacı olmaktı. Öğretmenlik sınavını kazanmam beni bu makam getirdi. Oysa torna tezgâhını akıl ile birleştirip işlerin ve insanların hayatını kolaylaştıracak aparatlar üretmek isterdim” diye konuştu.

“TEORİK EĞİTİM PRATİKTE İŞE YARAMADI”

Ziyaret esnasında konuşan Asrin İş Adamları Derneği Başkanı Burhan Turan ise “Derneğimizin çoğu üyesi meslek okulundan mezun olarak iş hayatına atıldı. Bende onlardan biriyim. Fakat derslerde teorik olarak öğrendiklerimiz pratikte işimize yaramadı. Uygulamalı eğitim alamadık. Bundan sonra meslek okullarımızda daha kaliteli eğitim verilerek. Okullarımızın itibarını iade edilerek özendirilmeli ve iş hayatımıza bizlerden sonra görevi devralacak nesiller yetiştirilmesinin önünün açılmasını bekliyoruz. Ziyarete geldiğimiz üyelerimizin onlarca mesleki yeterliliği olan personel ihtiyacı var. Bu konuda yetkililer ile sürekli istişarelerde bulunmak, ülkemiz için çözüm üretmek zorundayız. Bizlere vakit ayıran İl Müdürümüze çok teşekkür ederiz” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir