BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İŞLETMELERİNE YÜZDE 50 HİBE

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine ilişkin tebliğ yayımlanarak yürürlüğe girdi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmelerine yüzde 50 hibe desteği yapılacak.

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İŞLETMELERİNE YÜZDE 50 HİBE
7 Temmuz 2021

Kararın yayımlandığı tarihte (21 Mayıs 2021) işletmesi Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan ve en az 1 yıldır aktif olan,  hibe konuları için gerekli şartları sağlamak kaydı ile gerçek ve tüzel kişilere destekleme için başvurabileceklerdir.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, “Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğünün “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi Programı” kapsamında yeni ahır/ağıl yapımı ve/veya kapasite Artırımı ve rehabilitasyonu gibi inşaat yatırımları ile birlikte Yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk gibi makine alet ve ekipman alımlarında üreticilerimize %50 hibe sağlayacaktır. Kararda yer alan fakat göçer hayvancılık başlığı altında ilimizde faaliyet olmadığı için destek verilmeyecektir. İşletmelerini geliştirmek yada yatırım yapmak isteyen üreticilerimizi bakanlığımızın bu desteklemesinden faydalanmaya davet ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kararın yayımlandığı tarihte (21 Mayıs 2021) işletmesi Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan ve en az 1 yıldır aktif olan,  hibe konuları için gerekli şartları sağlamak kaydı ile gerçek ve tüzel kişilere destekleme için başvurabileceklerdir.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT;

“Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğünün “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi Programı” kapsamında yeni ahır/ağıl yapımı ve/veya kapasite Artırımı ve rehabilitasyonu gibi inşaat yatırımları ile birlikte Yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk gibi makine alet ve ekipman alımlarında üreticilerimize %50 hibe sağlayacaktır. Kararda yer alan fakat göçer hayvancılık başlığı altında ilimizde faaliyet olmadığı için destek verilmeyecektir.

İşletmelerini geliştirmek yada yatırım yapmak isteyen üreticilerimizi bakanlığımızın bu desteklemesinden faydalanmaya davet ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hibe desteğine başvuruları 01-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacak olup, işletme sahipleri başvurularını Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapacaklardır. İlde GÖÇER HAYVANCILIK yapılmadığı için bu konuda destek verilmeyecektir.

 

Kimler Başvuru Yapabilir?

  • Kararda belirtilen yatırım konuları için kararın yayımlandığı tarihte (21 Mayıs 2021) işletmesi Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan ve en az 1 yıldır aktif olan, gerçek kişiler ve aşağıda detayları verilmiş olan tüzel kişiler başvuruda bulunabilir.
  • Tüm hibe konularına yönelik başvurularda, başvuran gerçek kişilerin kamu görevlisi olmadıkları, kamu görevi yerine getirmedikleri ve tüzel kişilerin kamudan bağımsız oldukları, gerçek ve tüzel kişilerin başvuru aşamasında kamudan bağımsız olduklarına dair noter onaylı hibe taahhütnamesini başvuru ekinde sunmaları gerekir.
  • Yatırımcılar Bakanlık kayıt sistemlerine Karar’ın yayımlandığı tarih itibari ile bir yıl önce kayıtlı olduğuna dair güncel belgeyi mutlaka başvurusu ile birlikte sunmuş olması gerekmektedir.

Kimler Başvuru Yapamaz?

  • Kamu kurum ve kuruluşları, bunların vakıf, birlik ve benzeri teşekkülleri ile bunların içinde bulunduğu ortaklıkları,
  • Yatırımcılar, Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının Karar kapsamındaki hibe konuları için, uygulanan faiz indirimi veya hibe programlarından daha önce yararlanmış olan yatırımcılar başvuru yapamaz ve yararlanamaz, yararlanmış ise Karar kapsamında yararlanılan destekler, ilgili mevzuat çerçevesinde geri alınır.

Yatırımda Alt ve Üst Sınırlar Nelerdir?

Hibe Programı kapsamında başvurusu onaylanan gerçek ve tüzel kişiler; büyükbaş için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli yeni ahır, küçükbaş için en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı / rehabilitasyonu,  hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine alet ve ekipman alımlarını kapsamaktadır.

Yatırım Konuları Nelerdir?

Yatırım Konusu

Hibe Oranı

İnşaat

Yeni ahır/ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı /rehabilitasyonu

%50

Çadır Alımı

Hayvan barınağı amaçlı çadır alımı

%50

Makine Alet ve Ekipman Alımı

Yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk

%50

Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.

 

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir