GÖZLER BOLU BELEDİYESİ MECLİSİNDE

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, kentte yaşayan göçmenlerin su fiyatlarına, katı atık ücretlerine 10 kat zam yapılacağına ilişkin teklifi belediye meclisinde oylanacak. Meclisten çıkacak olan karar şimdiden merak konusu.

GÖZLER BOLU BELEDİYESİ MECLİSİNDE
29 Temmuz 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Yaptığı çıkışla bir anda Türkiye gündemine oturan Tanju Özcan’ın kentte yaşayan göçmenlerin ve yabancıların su fiyatlarına, katı atık ücretlerine 10 kat zam yapılacağına ilişkin teklifi belediye meclisine taşıması bekleniyor. 3 Ağustos 17:30'da yapılacak olan Bolu Belediye Meclisi Ağustos Ayı 1. Oturum Toplantısı’nda konunun tartışılması bekleniyor.

MECLİSTEKİ ÇOĞUNLUK MİLLET İTTİFAKINDA

31 üye bulunan Bolu Belediyesi Meclisinde çoğunluk Millet İttifakı yani CHP-İYİ Parti üyelerinden oluşuyor. Mecliste CHP 14, AK Parti 11, İYİ Parti 4 ve MHP 2 koltuğa sahip.

ÇIKACAK KARAR MERAK KONUSU

Tanju Özcan’ın ülkede büyük ses getiren teklifi meclis üyelerine sunması durumunda AK Partili ve MHP’li üyelerin RET oyu vermesi bekleniyor. Ancak meclisteki çoğunluk CHP ve İYİ Partililerde olduğu için AK Parti ve MHP’nin RET oyu vermesi yeterli olmayacak. CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinden en az 3 üyenin RET oyu vermesi durumunda teklif geçersiz sayılacak. 

CHP VE İYİ PARTİ'DEN RET OYU GELECEK MI?

Aldığımız bilgilere göre CHP ve İYİ Parti'den söz konusu teklife karşı bazı üyelerin RET oyu kullanacağı öğrenildi. Yine CHP ve İYİ Parti'den bazı meclis üyelerinin oylamaya katılmamak için meclis toplantısına katılmayacağı konuşuluyor.

1 yorum yapılmış

  • Patlak ampül29 Temmuz 2021 - 12:01
    Kimsenin söylemeye cesaret edemediği, yapılması gereken doğru bir davranışı kötü bir şeymiş gibi göstermeniz nasıl bir tarafsız habercilik anlayışı merak ediyorum?
    %89 %11   (Toplam 9 oy kullanıldı.)

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir