BOLU ATAKENT KONUTLARI 2023'TE TAMAMLANACAK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bugün düzenlediği basın toplantısında kamuoyunda büyük bir merak uyandıran Atakent Konutları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi .

BOLU ATAKENT KONUTLARI 2023'TE TAMAMLANACAK
5 Ağustos 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konutları 2023 yılında bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak; “Ekim ayı içerisinde buranın temelini atmayı planlıyoruz. 2023 yılında ise tamamlamayı planlıyoruz. Konutların yapımız yaklaşık 18 ay sürecek, 18 ay içerisinde bu konutları yapmayı ve vatandaşımıza teslim etmeyi vaat ediyoruz.  Bolu’nun en sağlam zeminlerinden bir tanesinin üzerine oturacak burası. 25 dönümlük alanda iş yerleri dâhil kullandığımız alan konutlar için 7 dönüm olacak. Geriye kalan açık otopark ve Rekreasyon alanı olacak.  Yoğun yapılaşmanın olduğu, yoğun binaların olduğu bir yer olmasın diye katı yükselttik. Yeni statik yönetmeliğine uygun olarak burası yapılacak. Yeni statik yönetmeliği dünyanın en iyi yönetmeliklerinden bir tanesi. Kimsenin burada depremle ilgili bir kuşkusu olmasın. Kuralar çekilip sahipleri belli olduktan sonra daire sahiplerinden yüzde 15’ini geçmeyecek kadar bir peşinat isteyeceğiz. Binanın yapım süreci boyunca yani 18 boyunca para istemeyeceğiz. Daire sahiplerinin birçoğu kredi kullanacağı için dairelerine oturmadan kredi ödemeye başlamayacaklar. Krediyi bir banka ile anlaşıp seçenekli olarak sunacağız.” dedi.

Başkan Özcan,  ATAKENT konut projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “2 tane 8 katlı, 2 tane 10 katlı ve 2 tanesi de 13 katlı olmak üzere toplam 6 bloktan oluşacak. Arkadaki 4 dönümlük yeri satın aldığımız için proje alanı 25 dönüme çıktı. Topladığınız zaman 5 bin 50 metrekare konutların tabanı, 2 bin metrekare de işyerlerinin taban alanı. Yaklaşık 18 dönümlük alanı biz Rekreasyon  alanı ve açık park alanı olarak değerlendiriyoruz. Burası oldukça ferah olacak. 63 bin küsur metrekare kullanma hakkımız varken, biz 50 bin metrekare kullandık. 2 tip daire var. 8 katlılarda her katta 8 daire var. 4’ü 90 metrekare, 4’ü ise 120 metre kare. 10 ve 13 katlılarda ise her katta 6 daire var. 4 tanesi 120 metrekare, 2 tanesi de 90 metrekare. Toplam daire sayısı 404. Dairelerin yüzde 70’i müteahhitin. İhalesi yapıldı. 156 tanesi belediyeye ait. Geri kalanı ise müteahhit olan belediye şirketinin.”

Konut satışlarına ilişkin olarak da Özcan, belediye ve belediye şirketinin ayrı ayrı talep toplayacağını açıkladı. Hak sahiplerinin de kura çekimiyle belirleneceğini söyleyen Özcan, “Belediye kaç fiyata satacaksa şirkette o fiyatın üzerine çıkamayacak. Şirket ve belediye ayrı talep toplayacak. Aynı gün aynı yerde kura çekimi gerçekleşecek. Hepsi kura ile belirlenecek. Hilesiz olacak. Noter ve halkın huzurunda gerçekleşecek. Önümüzdeki 1 aylık süreç içerisinde şirketin açık ihaleye çıkacağını tahmin ediyorum. Buradaki en büyük avantajımız müteahhitlik kârı gözetmiyor. Dar gelirli ve konut sahibi olmayan ailelere verilecek. Değerlendirmeleri yapacağız ama şuna emin olun bizim buradan gelir elde etmek gibi bir derdimiz yok. Vatandaşlarımız konut sahibi yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özcan konuşmasında son olarak Bolulu müteahhitlere de çağrıda bulunarak, “Dükkânlar kura ile satılmayacak. Encümenden izin almak kaydıyla tamamlandıktan sonra veya tamamlanmadan önce şirket satışı gerçekleştirebilecek. Avan proje üzerinde ihaleye çıktık. Yasalar buna izin veriyordu. Şuan projeler çiziliyor. Onlar da önümüzdeki günlerde biterek, şirkete teslim edilecek. Bu Bolu’da tek başına bir müteahhitti zorlayabilir. Ama çağrıda bulunuyorum. Birkaçı bir araya gelsin, kârını biraz minilimize etsin ve gelsin bunu Bolulular yapsın, Bolulular kazansın” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir