PATATES FABRİKASINA YENİDEN HAYAT VERDİLER

1994 yılında Bolu patatesini değerlendirmek için kurulan Bolpat fabrikası yıllarca problemlerle uğraştı. 2018 yılında içlerinde Bolulu işadamı Erkan Bektaş'ında bulunduğu bir gurup yatırımcı fabrikayı alarak şaha kaldırdı.

PATATES FABRİKASINA YENİDEN HAYAT VERDİLER
26 Aralık 2021

Bugün gelinen noktayı anlatmak için fabrikada bir basın toplantısı düzenleyen fabrikanın yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü Erkan Bektaş ile fabrika müdürü Tuğba Küçük gazetecilere çalışmaları ile bilgi verdiler.

YILDA 15 BİN TON ÜRETİM

Fabrika Müdürü Tuğba Küçük, "Fabrika 2013 yılında ekonomik krize girdi. Ve Turfan Tarımsal Gıda A.Ş 2018 yılında aldı. Erkan Bektaş işletmesini yapıyor. Şu an sığ bir limana erişti. Yılda 15 bin ton üretim kapasitemiz var. Şu an Türkiye de ki en üstün kalitedeki  patates  Golden Tarımsal Gıda.  Ve Golden Fries markasıyla ciddi üretimimiz var. 4 bin m2 alana kurulu.  Ve kadın istihdamına çok önem veriyoruz.” dedi. 

BOLULU ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ

Fabrikanın geçirdiği süreci anlatan yönetim Kurulu üyesi ve genel müdürü Erkan Bektaş “ Fabrika iflasını vermiş ama çalışır durumdaydı. Sorunlar ve sıkıntılar vardı.  Turfan Tarımsal A.Ş olarak  fabrikayı aldık. Benimle birlikte dokuz ortağız. 3 yıldır çalışanlarla birlikte fabrikayı  daha ileriye taşımaya gayret ediyoruz. İstihdamı devam ettirebilmek için mücadele ediyoruz. 2 yıllık bir pandemi yaşadık. Ticaret ve sanayiyi etkilediği gibi bizi de etkiledi. Çok şükür bu durumdan da sağlam bir şekilde çıktık. Şu anda  “Golden Freis “  markası adı altında üretimimiz devam ediyor. Büyük marketlerin çoğunun  tedarikçiliğini yapıyoruz. 3 yıldır ben de bu işte tecrübe edindim. Çalışanlar da yön verdiler. Bolu da patates üretimi çok fazla yok. Bizim hammaddemiz il dışından geliyor. Nevşehir, Kayseri, Niğde gibi. Ama  Bolu’nun hasat zamanında bize patates gelmiyor. Buradaki çiftçilerimize de destek olmak  istiyoruz. Bolu da ki çiftçilerimizin de teşvik edilmesi ve Bolu’nun patatesteki  eski ivmesini kazanmasını umut ediyoruz. Tam kapasite 24 saat üretim yapıyoruz. Bolu’da ki esnaflarımızla da çalışıyoruz. Bolu’daki esnaflarımıza katkı sağlamaya çalışıyoruz. 

SORUNLAR YUMAĞINI ÇÖZDÜK

Fabrikayı aldığımızda sorunlar yumağı vardı. İcradan satın aldık. Ekonomik sorunları had safhadaydı. Çalışanlar tazminatlarını alamamıştı. Biz bu sorunu çözdük ve geriye dönük tazminatlarını ödedik. Çalışanların da geçmişe dönük alacaklarını ödedik. Bundan sonra da inşallah Bolu’ya ve memlekete daha iyi işler yaparak katkımız olur. Elimizden geldiğince bunun için uğraşıyoruz. Bolu’ya faydalı bir işletme haline geldi.” dedi.

Golden Tarımsal Gıda, Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren 8 fabrikadan biri. Günlük 50-55 ton üretim yapan fabrika,  yılda 15 bin ton üretim yapıyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir