TANJU ÖZCAN GEÇİCİ SIĞINMACILAR İÇİN YENİ ADIMLAR ATACAK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan sığınmacılarla ilgili ek tedbirler ve kararlar alacaklarını açıklayarak, “Sığınmacılarla ilgili değişik planlarım var. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyu ile paylaşacağım.”şeklinde konuştu.

TANJU ÖZCAN GEÇİCİ SIĞINMACILAR İÇİN YENİ ADIMLAR ATACAK
10 Ocak 2022

Bolu’da yaşayan sığınmacıların su ücretlerinin dolar üzerinden tarifelendirilmesi ve nikah ücretlerinin 100 bin TL olmasını içeren karara Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararının verilmesinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sığınmacılarla ilgili yeni tedbirler almaya hazırlanıyor. Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Yeniyıl gazetesine sığınmacılarla ilgili almayı planladığı kararlara ilişkin özel açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, “Sığınmacılarla ilgili mahkeme kararının ardından kara kara düşünüyorum. Geçici sığınmacılar Bolu’yu terk ediyordu. ‘Bu misafirlik fazla uzadı’ derken benim amacım bir mesaj vermekti. Ama mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Doğru bir karar mı bence değil. Ama ben hukukçu olduğum için bu karara uymak zorundayım. 30 gün içerisinde bu yürütmeyi durdurma kararına uymak zorunda olduğumuz için bir sonraki meclis toplantısında süre geçeceği için biz kararı hemen uyguladık. Ama içime sindimi peki benim sinmedi. Sığınmacılarla ilgili değişik planlarım var. Onlar Türkiye’den ayrılsınlar diye ek tedbirler alacağım ek kararlarda alacağım. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyu ile paylaşacağım.” dedi.

GERİ KABUL ANLAŞMASINI YAPANLAR YÜCE DİVAN’DA YARGILANMALI

Sığınmacıların ülkelerine nasıl gönderileceklerine ilişkin somut düşüncelerinin olduğunu ifade eden Başkan Özcan, şunları söyledi: “Ben bunları gönderelim diyorum ama bunların bir günde gönderilemeyeceğini biliyorum. Bana gerçekten iyi niyetle, yürekten dinleyecek, provoke etmeyecek bir gazete grubuyla bunu tartışabilirim. Suriyelilerin nasıl gönderileceği ile ilgili düşüncelerim var. Diğer yabancıların nasıl gönderileceği ile ilgili somut, anlaşılabilir düşüncelerim var. Sen cumhurbaşkanı olsan ve bana bu Suriyelileri nasıl göndereceksin diye sorsalar anlatırım ne kadar uygulanabilir bir çözüm olduğu konusunda da toplumu ikna ederim. Ben bunları sopayla döverek gönderelim demiyorumki. Bu bir uluslararası proje diyorum. Bunun farkına varın. Dünyada bir örneği yok. Bu bir beka meselesi. Bu hükümet bir geri kabul anlaşması imzaladı. Bu ülkeye 20 yıl boyunca yaptıkları en büyük ihanet o geri kabul anlaşması. O geri kabul anlaşmasını yapanlar, bu anlaşmayı imzalayanlar bana göre asıl Yüce Divan’da yargılanması gerekenler. ABD askerleri bizim askerlerimizin başına çuval geçirmişti bu ondan daha vahim bir durum.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir