BOLU’DA FATURALARA TEPKİ İÇİN YERE ELEKTRİK SAYACI FIRLATTILAR

Bolu’da elektrik faturalarına tepki gösteren siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar elektrik dağıtım şirketi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından şirketin önüne tepki amaçlı elektrik sayacı fırlatıldı.

BOLU’DA FATURALARA TEPKİ İÇİN YERE ELEKTRİK SAYACI FIRLATTILAR
10 Şubat 2022

HABER: HIZIR İLYAS YILDIRIM

Türkiye genelinde elektrik faturalarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bolu’da, Türkiye Değişim Partisi Bolu İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar SEPAŞ Enerji’nin ildeki şirketi önünde eylemde bulundu.

Grup adına konuşan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Maksut Beykoz, “Kış ayının en sert geçtiği bu günlerde Ocak ayı itibariyle hükümetin elektrik, doğalgaz ve petrol ürünlerine yapmış olduğu zamları protesto etmek için toplandık. Yeni yılla birlikte emekli ve asgari ücret oranlarında rekor düzeyde denilerek hükümet tarafından zamlar açıklandı ve vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği ifade edildi. Ancak bugün hepimiz görüyoruz ki yapılan maaş zamları henüz Şubat ayında çoktan eridi, kayboldu.” dedi.

Türkiye’de enflasyonun 20 yılın zirvesinde olduğunu ifade eden Beykoz, “Yeni yıla doğal gaza yüzde 25, elektriğe ise kademeli olarak yüzde 127’ye kadar zamlarla girdik. Asgari ve emeklilik zamları bir yana hane halkları, ticarethaneler, fabrikalar, medya kuruluşları ve daha niceleri bu zamlar karşısında ezilmektedir. -22 derecelerin görüldüğü Türkiye’nin en soğuk şehri Bolu’da vatandaşlarımız elektriği kullanamaz, kombileri yakamaz olmuştur. 2022 yılında dünyanın neresinde evlerinde gaz lambaları kullanan, battaniyelerle ısınmaya çalışan insanlar görebiliriz? Hani dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girecektik? Hani doğalgaz rezervleri bulup dış ülkelere bağımlılığı bitirip şahlanış dönemi yaşayacaktık? Zamlara, hayat pahalılığına ve tüm bu sıkıntı ve zorluklara yeter diyoruz. Elektrik ve doğalgaz zamları geri çekilsin.” diye konuştu.

YERE ELEKTRİK SAYACI FIRLATTILAR

Açıklama sonrası Maksut Beykoz, 2.500 TL emekli ile geçinmeye çalışan bir vatandaşa mizansen olarak madalya taktı. AKP’nin bir yazar kasa ile iktidara geldiğini ifade eden Beykoz, “O yazar kasa ile gelen AKP, elektrik sayacı ile gidecektir” diyerek elinde tuttuğu sayacı yere fırlattı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir