ÇÖKME RİSKİ OLAN OKULDA VELİLER AYAKLANDI

Çökme tehlikesi bulunduğu için mühürlenen Gazipaşa İlkokulunun velileri, “Eğitim değil de neden arsa konuşulmaktadır? Velilerin, bütün motivasyonu alt üst olmuştur. Kültür Merkezinin yanına da yeni bir okulun çok yakışacağını düşünüyoruz” dedi.

ÇÖKME RİSKİ OLAN OKULDA VELİLER AYAKLANDI
15 Şubat 2022

Bolu Belediyesi tarafından Gazipaşa İlkokulundan alınan karot sonucunda, okulun “çökme” tehlikesi altında olduğuna dair rapor yayımlandı. Rapor sonrasında Bolu Valiliği aldığı kararla taş binayı öğretime kapatarak, eğitimin taş binanın bitişiğindeki küçük binada devam etmesine karar verdi. Gelişmeler sonrasında yaşananlarla ilgili de Gazipaşa İlkokulu Okul-Aile Birliği ve velileri okul önünde bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

“800’E YAKIN ÖĞRENCİ İKİLİ ÖĞRETİME GEÇMEK ZORUNDA KALDI”

Yaklaşık 30 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında Okul-Aile Birliği Başkan Yardımcısı Çiğdem Bilgili tarafından okunan basın metninde, öğrencilerin küçük bir alanda eğitim almak zorunda kaldığına dikkat çekilerek, “800’e yakın öğrencisi bulunan Gazipaşa İlkokulu’nda ikili öğretime geçmek zorunda kalınmıştır. İkili öğretimin, normal öğretime göre birçok dezavantajı vardır. Şu an kış mevsiminde olmamız nedeniyle çocuklarımız çok erken saatlerde okula gitmekte ve akşam geç saatlerde de eve dönmektedir” dedi.

“OLUMSUZLUKLARLA KARŞI KARŞIYA KALMIŞ DURUMDAYIZ”

Ailelerin ve öğrencilerin sıkıntı yaşadığını dile getiren Bilgili, “Şu pandemi döneminde, sabahçı öğrencilerin uykulu olması, öğlenci öğrencilerin geç yatıp geç kalkması, beslenme ve dinlenme zamanlarının az olması, okula ulaşım ve trafik sorunları gibi olumsuzluklarla, aileler olarak karşı karşıya kalmış durumdayız. Ayrıca çalışan anne ve babalar için büyük sorun olmaktadır. Bunun yanında basında çıkan, çevrede konuşulan okumuzun yıkılacağı veya başka bir yere taşınacağı söylentileri, yıllardır kanayan bir yaradır ve günümüzde de kangren haline gelmiştir. Bugüne kadar da ne Valiliğimiz, ne Milli Eğitim Müdürlüğümüz ne de Belediyemiz bu konu ile ilgili herhangi bir çözüm yolu üretmemiştir” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM DEĞİL DE NEDEN ARSA KONUŞULMAKTADIR”

Birçok kurumla iletişime geçildiğini belirten Bilgili, soruna çözüm bulunmamasına tepki göstererek, “ “Eğitimin bu kadar önemli olduğu bir dönemde eğitim değil de neden arsa konuşulmaktadır? Okula şu anda devam eden çocuklarımızın ve eğitime sonuna kadar destek veren biz velilerin, bütün motivasyonu alt üst olmuştur. Hangi kurumun kapısını çaldıysak hep haklı bulunduk ancak bir türlü çözüm üretilemedi ve elimiz boş döndük. Geleceğin nesillerini yetiştirdiğimiz okul kavramı bu kadar mı basitleşti? Gazipaşa İlkokulu Karaçayır Mahallesi’nin simgesi ve 800’e yakın öğrencisiyle ilimizin en kalabalık okullarından biridir. Uzun yıllardır ülkemize Ahmet Baysal, Şerafettin Erbayram gibi binlerce kaliteli insan yetiştirmiştir. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır” diye konuştu.

“YENİ BİR OKULUN ÇOK YAKIŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

İtfaiye binası yerine yapılması planlanan Kültür Merkezi yanına yeni bir okul binası talep ettiklerin belirten Bilgili, “Bizler bu bölgede yaşayan vatandaşlar ve veliler olarak okulumuzun yerinde kalmasını, binamızın yenilenmesini ve yeni bir binayla geçmişten bugüne yetiştirdiği değerler gibi ilimize ve ülkemize faydalı yeni fidanların yetişmesini istiyor, mahallemize yapılması planlanan Kültür Merkezinin yanına da yeni bir okulun çok yakışacağını düşünüyoruz. Okulumuz eğitim bölgesinde ikamet etmekte olan komşularımızın da bu yöndeki isteklerini belirten 6 bin 626 imzalı dilekçemizi de sorunlarımızın en kısa sürede çözülmesi umuduyla valilik makamına sunacağız. Gazipaşa İlkokulu Okul-Aile birliği ve velileri adına Bolu basını olarak da bize vereceğiniz destek için şimdiden teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından veliler, eyleme son verdi.

Haber Kaynak Köroğlu Gazetesi: Oğuzhan Eke – Yasin Celal Torun

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir