CUMHUR BANDAKÇIOĞLU BOLU’DA KAPANAN KAFELERE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi ve Bolu Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Cumhur Bandakçıoğlu, gerekli fizibilite çalışmaları yapılmadan ilde açılan ve kapanmak zorunda kalan kafelere dikkat çektiği bir yazı yayımladı.

CUMHUR BANDAKÇIOĞLU BOLU’DA KAPANAN KAFELERE DİKKAT ÇEKTİ
15 Şubat 2022

Son 1 yıl içerisinde başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere birçok alanda üst üste gelen zamlar vatandaşlar kadar esnafı da etkiledi. Zamlarla birlikte maliyetleri artan birçok kafe işletmecisi ilimizde bir bir kepenk kapatmaya başladı. CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi ve Bolu Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Cumhur Bandakçıoğlu, ilimizde kapanan kafe sayısındaki artışın bir diğer nedeninin ise gerekli fizibilite çalışması yapılmamasından kaynaklı olduğunu söyledi. Bandakçıoğlu, ilde bir bir kepenk kapatan kafeleri ele aldığı bir yazı yayımlayarak bu önemli konuya dikkat çekti.

İŞTE CUMHUR BANDAKÇIOĞLU’NUN O YAZISI;

“Acaba bende mi bir KAFE açsam?

185.000 Merkez nüfus, 30.000 öğrenci, milli gelir de en üst sırlarda, yaşanılabilir illerin başında, 9 ilçe, 3 belde, 488 köy. Diğer taraftan, çevrem geniş, dünyanın dört bir tarafını kafeler gördüm. Farklı bir şey tutar mı? Tutar! Açıyım mı? Ya tutmazsa? Ya çevrem beni yanıltırsa ya o öğrenciler gelmezse ne yaparım? Batarım! Hâlbuki konseptimde çok iyiydi. Malzemelerim kaliteliydi. Elemanlarım 10 numaraydı. Niye böyle oldu. Gitti sermayem. Daha mimarın borcunu ödememiştim. Ya masa sandalyeci? Çalışanların SGK pirimi. Görüyor musun daha bir yılı göremedik.

Evet, ülkemizde bu durumu yaşayan yüzlerce binlerce kafe ve benzeri iş yeri var. Gözle gözüken rakamlarla, gözle gözükmeyen gerçeklerin örtüşmemesi sebebiyle ülkemizde ve Bolumuzda birçok iş yeri kapanıyor insanların birikimleri yok oluyor. Büyük bir dram yaşanıyor. Dostluklar bitiyor, aileler dağılıyor, namerde muhtaç olunuyor. Adına serbest piyasa ekonomisi denilen model başıbozuk bir sisteme dönüşebiliyor. Nerelerde tabi ki kurum ve kuruluşların esas görevlerini eksiksiz yapmadıkları yerlerde, ülkelerde. Tıpkı bizde olduğu gibi.

Kardeşim, Paris de her evin altında bir kafe var orada nasıl oluyor? Oraya senede 40-50 milyon civarında turist gidiyor! Türkiye’de bütün şehirler ölçülendirilmeli. Bolu’da bütün ticari akslarda sayımlar yapılmalı ve taşıma kapasiteleri çıkartılmalıdır. Yatırımcıya bilgilendirme yapılmalıdır. Bak kardeşim açmayı planladığın işletme şu gerekçelerden dolayı ekonomik gözükmüyor. Elimizde ki veriler buranın çalışmak istediğin iş koluna çok uygun olmadığını söylüyor. Ya da bu iş kolunda, şu bölgede açık var orada yatırım yapmanın daha iyi olacağını gösteriyor gibi. En azından bir uyarı! Gelişmiş ülkelerde bu sistem çalışıyor. Maalesef bizde böyle bir şey yok. Her ne kadar kayıplar kişisel gibi gözükse de günün sonunda olan milli servetimize oluyor. Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda, yerel yönetimler ve ticaret sanayi odaları bu konun üzerine ivedi bir şekilde gitmelidir. Ülkemizin kesinlikle bu tip yapısal reformlara ihtiyacı vardır.”

1 yorum yapılmış

  • Mehmet Özbek 16 Şubat 2022 - 19:43
    Bravo çok güzel tesbit

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir