BOLU'DA 117 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Bolu’da koyun üreticiliği ve çiftçilikle uğraşan Alaattin Acar’ın hayvanlarından 117 tanesi çiçek hastalığı sebebiyle telef oldu. Acar, “Bizim başka hiçbir geçim kaynağımız da yok. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Durumumuz çok kötü” dedi.

BOLU'DA 117 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU
16 Şubat 2022

Bolu merkeze bağlı Çaygökpınar Köyü'nde eşiyle birlikte koyun üreticiliği ve çiftçilik yapan Alaattin Acar, sürüsündeki hayvanların hareket etmekte zorlandıklarını ve hastalık belirtileri gösterdiklerini fark etti. Hayvanlarını bir süre gözlemleyen Acar, sürüdeki koyun ve kuzuların kötüleşmesi üzerine durumu İl Tarım Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

ÇİÇEK HASTALIĞI TESPİT EDİLDİ

Acar'ın üretim yaptığı yerde inceleme yapan ekipler, koyun ve kuzuların çiçek hastalığına yakalandığını tespit etti. Ekipler gerekli bilgilendirme ve alınması gereken önlemleri anlattıktan sonra ayrıldı. Ancak, alınan bütün önlemlere karşı Acar'ın sürüsünde bulunan toplan 117 koyun ve kuzu telef oldu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir