BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. Bölge Müdürü Şentürk, yapılan çalışmaları ve yapılacak olan çalışmaları anlattı.

BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
18 Şubat 2022

Bolu Orman Bölge Müdürü olarak 5 Kasım tarihinde atanan Mahmut Şentürk, gazetecilerle sabah kahvaltısında buluştu. Sohbet havasında yapılan toplantıda  Şentürk, Bolu Orman Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmaları ve 2021 yılında orman köylülerine, Orman ve Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) desteklemeleri kapsamında yapılan destekleri açıkladı. Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, 2021 yılı içerisinde 7 milyon 400 bin lira ORKÖY kredisi, 6 Milyon 800 bin lira Silvikültür Faaliyetleri, 196 Milyon lira Ormana bakım faaliyetlerinden olmak üzere köylülere toplamda 210 Milyon TL destek verildiğini belirtti. 

“ORMANLARIN DOĞAYA VE İNSANLARA HİZMETİ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİDİR”

Bolu’nun yüzde 65’sinin Ormanlarla kaplı olduğunu vurgulayan Şentürk, “Bolu ormanları hepimizin bildiği gibi, genel ağın yüzde 65’ini kapsıyor. Ve bu ormanlar, yaklaşık 4,5 ila 5 milyon insana yıllık oksijen üretiyorlar. Tabi bunun yanında sayılmaz birçok faydası var ormanların. Adeta doğanın bir koruyucusu gibi ormanlar. Bizlerde Orman Bölge Müdürlüğü olarak, bu hassas varlıkların yönetimi noktasında elimizden gelen hassasiyeti göstermeye gayret ediyoruz. Şimdiye kadar Orman Genel Müdürlüğü, yaklaşık 183 yıldır, ormanlarla ilgili ekosisteme uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Burada merkez, odak noktası doğadır. Ormanların doğaya hizmeti, ormanların insanlara hizmeti bizim için çok kıymetlidir. ” diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürü Dr. Metin Serin’in hazırladığı sunum ile toplantı sona erdi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir