BOLU ESNAFI FATURALAR KARŞISINDA AYAKTA DURAMIYOR

Bolu’da, elektrik ve doğalgaz faturalarına gelen fahiş zamlar sonrası esnaf kepenk kapatma noktasına geldi. Zamlar karşısında ayakta duramayan esnaflar bu şartlar altında faaliyetlerini sürdürmenin mümkün olmadığını söyledi.

BOLU ESNAFI FATURALAR KARŞISINDA AYAKTA DURAMIYOR
19 Şubat 2022

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte ekonomik anlamda çok zorlu bir süreç geçiren Bolu esnafı bu sefer de doğalgaz ve elektriğe gelen fahiş zamlarla ağır darbe aldı. Kazançlarının faturaları bile karşılamadığını savunan işyeri sahipleri bu şartlar altında ticari faaliyetlerini sürdürebilmenin mümkün olmadığını söyledi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI İŞYERİ KİRALARINI GEÇTİ

İlde kuaför işleten bir esnaf, gelen zamlı faturalardan dert yanarak, “Geçtiğimiz yılın Şubat ayında elektrik faturam 500 TL geliyordu. Bu yılın Şubat ayında ise 2 bin 500 TL geldi. Bizde traş ücretlerine zam yaparak durumu kapatmaya çalıştık ancak traş ücretlerini fazla bulan müşterilerimiz artık gelmez oldu. Durumu toparlayalım derken daha da battık.” dedi.

Kafe işletmecisi bir başka esnaf ise gelen faturaların işyerine ödedikleri kirayı geçtiğini belirterek, “Pandemide zaten zorlu bir süreç geçirdik. Geçtiğimiz yıl 5 bin TL gelen elektrik faturam Şubat’ta 19 bin TL oldu. Yine geçtiğimiz yıl ortalama 4 bin TL gelen doğalgaz faturam 10 bin TL’ye yükseldi. Elektrik ve doğalgaza ödediğim fatura işyerine ödediğim kira ücretinden çok çok fazla. Bu şartlar altında ticaret yapabilmek mümkün değil.” diye konuştu.

PASAJ ESNAFI BİR BİR KEPENK KAPATIYOR

Özellikle İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan pasajlardaki yüzlerce esnafın durumu da farksız değil. 19 metrekarelik işyerine 200 TL elektrik faturası öderken zamlar sonrası 600 TL ödediğini söyleyen bir esnaf büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Birçok pasaj esnafının kepenk kapattığı öğrenildi. İşyeri sahipleri, yetkililerden elektrik ve doğalgaz faturalarının bir an önce esnafı rahatlatacak ölçüde çözüme kavuşturulması adına talepte bulundu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir