TANJU ÖZCAN: “BOLU TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ ŞEHİRLERİNDEN BİRİ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri olduklarını söyledi.

TANJU ÖZCAN: “BOLU TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ ŞEHİRLERİNDEN BİRİ”
5 Nisan 2022

Başkan Özcan, Bolu Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özcan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kuran Bolu Belediyesi’nin Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandığını belirtti.

ŞİKAYET ORANI DÜŞTÜ

Temizlik işlerinin belediyelerin asli görevlerinden biri olduğunu ifade eden Özcan, “Bu konuda çok hassas olacağımızı göreve geldiğimizde belirtmiştik. Göreve geldiğimizde Bolu’da en çok şikayet aldığımız konulardan biri yüzde 13temizlik işleriydi. Bugün geldiğimiz noktada şikayetler yüzde 4 seviyesine inmiştir. Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biriyiz. Bunu gururla söyleyebilirim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bize verdiği belgede en temiz şehirlerden biri olduğumuz belirtildi. Ben Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimi bu başarı sonrası tebrik ediyorum.” dedi.

3 BİN KONUTUN ELEKTRİĞİ ÇÖPTEN ÜRETİLEN ELEKTRİKLE KARŞILANIYOR

Bolu Belediyesi’nin katı atıkları bertaraf etme noktasında başarısından söz eden Özcan, “Bu bertaraf edilen çöpten elektrik üretiyoruz. Yaklaşık 3 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar bir elektrikten söz ediyoruz. Yine birçok belediyenin hizmet listesinde olmayan tekstil atıklarını ve elektronik çöpleri topluyoruz. Şimdiye kadar 488 kilogram atık pil  ve 500 kilogram elektronik atık toplamışız. Atık ilaçları da topluyoruz. 121 ton bitkisel yağ atığı, 64 ton endüstriyel yağ atığı ve ömrünü tamamlamış 500 ton lastik toplamışız.” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir