MEZARLIKTAN YOL GEÇMEMESİ İÇİN İŞ MAKİNESİNİN ALTINA YATTI

Bolu'da mahalle mezarlığından yol geçmesini engellemek isteyen vatandaşlar, iş makinelerinin altına yattı.

MEZARLIKTAN YOL GEÇMEMESİ İÇİN İŞ MAKİNESİNİN ALTINA YATTI
6 Mayıs 2022

MEZARLIKTAN YOL GEÇMEMESİ İÇİN İŞ MAKİNESİNİN ALTINA YATTI

Bolu'da mahalle mezarlığından yol geçmesini engellemek isteyen vatandaşlar, iş makinelerinin altına yattı. Geniş güvenlik önleminin alındığı bölgede Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüşen mahalle muhtarı, direnmekten vazgeçtiklerini söyleyerek çalışmaları izledi.

Beşkavaklar Mahallesi'nde bulunan Çakmaklar Mezarlığı'ndan yol geçirilmesi yönünde Bolu Belediye Meclisi'nde 2016 yılında karar alındı. 6 yılın ardından çalışmaların başlatılması için nisan ayı meclis toplantısında karar yeniden gündeme geldi. Meclisten çıkan kararla birlikte Mezarlıklar Müdürlüğü görevlileri incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde yolun geçeceği alanda kayıtlı mezar bulunmadığı tespit edildi. İncelemelerin tamamlanmasıyla birlikte Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleriyle yol açma çalışması başlatmak için Çakmaklar Mezarlığı'na geldi. İş makinelerinin mezarlığa geldiğini gören Çakmaklar Mahallesi Muhtarı İsmail Candan ve mahalle sakinleri yol açma çalışmasını engellemeye çalıştı. Zabıta ekiplerinin yetersiz kaldığı bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Vatandaşların itirazına rağmen iş makinelerinin çalışma yapmak için hazırlandığı sırada bir vatandaş mezarlığın önündeki ağaçları sökmek için gelen iş makinesinin lastiklerinin altına yattı. Diğer vatandaşların uyarısıyla iş makinesi operatörü araçtan inerek çalışmayı durdurdu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yol açma çalışmalarını engellemeye çalışan mahalle muhtarı İsmail Candan'ı cep telefonuyla aradı. Candan'la görüşen Özcan, "Ekipleri oradan çekiyorum. Ama o yolu açmazsam, kararı uygulamazsam adam değilim" dedi. Candan ise, "Ben şimdi köylümü çekiyorum. Burası sana ait. Ben çekiyorum sen değil. Siz devam edin" şeklinde konuştu.

ARZU AYDIN RESMİ BELGE SORUNCA ÇALIŞMALAR DURDU

Başkan Özcan’ın Mahalle Muhtarı Candan ile telefonda konuşmasının ardından ekipler çalışmalarına devam etti. Ekiplerin çalışmaları sürdürdüğü sırada vatandaşların haber vermesi üzerineAK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın mezarlığa gelerek, yol çalışmasına başlayan belediye ekiplerine resmi evraklarını sordu.

“BU TAMAMEN AHLAKA AYKIRI BİR DURUM”

Vatandaşların haber vermesi üzerine mezarlığa geldiğini belirten AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Ben Bolulu olarak geldim, vatandaşlar haber verdi. Burada CHP’li meclis üyesi daha önceden bir tespit yapılmadığını söyledi. Bununla ilgili izin alınması gerektiğini biz biliyoruz. İzin soruyorum. İzin de sunamıyorlar. Dolayısıyla bu vatandaşın vicdanını yaralayan bir şey. Bu gün hiçbir tedbir almadan kepçe getirmişsiniz bir sürü zabıta getirmişsiniz bunları kullanmak mı niyetiniz. Açılmış iki tane mezar var tespit yapmadığınız belli. Mezarların üstüne basa basa işlem yapılması ne ahlaki ne de hukuki. Bunu bir Bolulu olarak söylüyorum. Bu tamamen ahlaka aykırı bir durum. Bu olayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Araç çıkana kadar burada bekleyeceğim” ifadelerini kullandı.

“ŞOV YAPMASIN KİMSE”

Mahalle sakinleri ile konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir; “Bizim arkadaşlarımız tespit yaptı. Varsa baktıracağım ben. Şov yapmasın kimse. 2015 yılında belediye meclis kararı ile alınan bir karar bu. Biz bu işi sükûnetle çözeriz. AKP’nin aldığı karar doğrultusunda biz çalışma yapıyoruz.  Bizim burada mezar bulunmadığına dair tespitlerimiz var. Mezar bulunduğuyla ilgili iddialar var. Biz muhtarımızla konuşuruz. Burada ne olduğuna bakacağız. Ne yapılması gerekiyorsa muhtarımızlar birlikte yapacağız. Ben şimdi araçları çektim” diye konuştu.

Yapılan görüşmenin ardından Candan, mahalle sakinlerini iş makinelerinin önünden çekti. Ekipler ise, alınan güvenlik önleminin ardından mezarlık içerisinde yol açma çalışmasına başladı. Çalışmalar sırasında yol için açılan alanda kemiklerin çıktığı görüldü.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir