TAŞ OCAĞI İÇİN “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” KARARI İPTAL EDİLDİ

Bolu’da, taş ocağı kurulmak istenen Ayman Yaylası için Bolu Valiliği’nin “ÇED gerekli değildir” kararı, projenin uygun ve yeterli olmadığı sonucuna varan mahkeme tarafından iptal edildi.

TAŞ OCAĞI İÇİN “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” KARARI İPTAL EDİLDİ
11 Mayıs 2022

Bolu’da bulunan Ayman Yaylası mevkiinde taş ocağı kurulması planlandı. Kurulacak olan taş ocağı ile Seben İlçesi Taşlıyayla Göleti'nden, ilçe köylerine tarım için su taşınmasını sağlayacak projenin taş ihtiyacının giderilmesi hedeflendi. Yaylaya çok yakın bir noktada kurulması planlanan taş ocağına yayla halkı tepki gösterdi. Proje kapsamında bölgede ağaçların kesildiğini belirten köylüler günler süren eylemlerinin ardından inşaatın durdurulması ve ÇED raporu alınması gerekçesiyle dava açtı. Bu kapsamda Bolu Valiliği de bölgedeki çalışmalar için ÇED raporunun gerekli olmadığı yönünde karar verdi.

Köylüler, valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değildir' raporunun iptali için dava açtı. Bolu İdare Mahkemesi'nde görülen davada karar verildi. Kararda, bölgede yapılacak patlama çalışmalarının yerleşim yerlerine zarar verebileceği ve yakındaki yüksek gerilim hattı ile hayvancılık alanlarının etki altında kalacağı göz önünde bulunduruldu. Ayrıca alanda sondaj çalışmasının yapılmadığı, büyük çukur oluşmasına neden olunacağı ile depolama alanının yetersiz olduğu da anlaşıldığı belirtilirken, projenin uygun ve yeterli olmadığı sonucuna varıldı. Açıklanan nedenlerle 'ÇED gerekli değildir' kararının iptaline hükmedildi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir