BOLU’DA KURBANLIKLAR EL YAKIYOR

Bolu’da, ortalama bir küçükbaş kurbanlıklar 3-4 Bin TL, büyükbaş kurbanlıklar ise 20-25 bin TL’den satılıyor. Fiyatları gören vatandaşlar kurbanlıklara sadece bakmakla yetiniyor.

BOLU’DA KURBANLIKLAR EL YAKIYOR
26 Mayıs 2022

9 Temmuz’da kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi Bolu’da kurulan pazarlarda kurbanlıklar yerini almaya başladı. Kurban pazarlarında bütçesine uygun kurbanlık arayan vatandaşlar yüksek fiyatlarla karşılaştı. Geçtiğimiz yıl ortalama 750-1500 TL arasında satılan küçükbaş kurbanlıkların bu yıl 3-4 bin TL, yine geçtiğimiz yıl ortalama 10-15 bin TL arasında satılan büyükbaş kurbanlıkların ise bu yıl 20-25 bin TL’den satışa sunulduğu görüldü.

BAKAN ÇOK, ALAN YOK

Yoğunluğun yaşandığı kurban pazarlarında satışların bir önceki yıla göre azaldığı gözlendi. Gelir seviyesi yüksek olanlar kurbanlıklarını şimdiden alırken birçok vatandaş ise fiyatlar sonrası kurbanlıklara sadece bakmakla yetindi.

Her yıl düzenli olarak kurbanlık aldığını ifade eden bir vatandaş, “Geçtiğimiz yıl 4 ortaklı 10 bin TL’ye büyükbaş almıştık. Her hissedarın payına 2.500 TL düşüyordu. Bu yıl ise hemen hemen aynı kilodaki kurbanlık 25 bin TL ediyor. 4 ortaklı olarak alsak kişi başı 6 bin TL’den fazla vereceğiz. Bu fiyatlar sonrası kurban kesmek biraz hayal gibi.” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir