MENGEN'DE SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI YOL KAPANDI

Bolu'nun Mengen ilçesinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle Mengen Çayı'nın artan debisi Mengen-Eskipazar yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

MENGEN'DE SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI YOL KAPANDI
27 Haziran 2022

Bolu'nun Mengen ilçesinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle Mengen Çayı'nın debisi yükseldi. Çayın yükselen debisi dere yataklarına ve karayoluna zarar verdi. Yağışların artması ihtimaline karşı Mengen-Pazarköy-Eskipazar yolu ulaşıma kapatıldı.

Bolu Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanan yoğun yağış nedeniyle Mengen - Pazarköy çayının debisinin yükselmesi sonucu Bolu-Mengen-Eskipazar yolu tedbir amacıyla trafiğe kapatılmış, trafik Nazırlar 1-2 köprülerinden sağlanmaktadır. Yolun trafiğe açılması çalışmaları sürmektedir" denildi.

TURHAN BULUT İNCELEMELERDE BULUNDU

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, ulaşıma kapanan yolda incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası bir açıklama yapan Bulut, "İlçemizde devam eden yoğun yağışlar sebebiyle Mengen Çayında sel sularının dere yatakları ve kara yollarında önemli zararlara yol açtığı görülmektedir. Belediyemizin DSİ’ye çay ve dere yataklarının Mengen-Pazarköy arasında ıslah çalışması yapılması talebi ile birlikte bir aydır Mengen’de olan DSİ ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ıslah edilen dere ve çay yataklarında sel sularının düzenli aktığı ve herhangi bir zarara yol açmadığı tespit edilmiştir. Islahı gerçekleşmeyen bölgelerde vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği için DSİ ve Karayolları ekipleri tarafından daha kapsamlı bir inceleme yapılarak özellikle köprüler, çay ve dere yatakları güçlendirme çalışmaları yapılması önem arz etmektedir. Devam eden yoğun yağışlar nedeniyle Çay ve Dere kenarlarına yakın ikameti ve işyeri olan vatandaşlarımızdan can ve mal güvenlikleri için dikkatli olmalarını rica ediyoruz." dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir