ESKİ ADLİYE BİNASI KÜTÜPHANE OLUYOR

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediyesi tarafından müze yapılacağı açıklanan ancak çalışmaların başlamadığı, eski adliye binasının kütüphane yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildiğini açıkladı.

ESKİ ADLİYE BİNASI KÜTÜPHANE OLUYOR
19 Ekim 2022

Bolu’ya uzun yıllar hizmet veren eski adliye binası, şehre müze olarak hizmet verecekti. Konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ekim 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki yıl tamamlamış olacağız, orayı kent müzesi haline getireceğiz. Muhtemelen de adı İzzet Baysal Kent Müzesi olacak” dedi. Ancak, söz konusu binada ve çevresinde herhangi bir çalışma başlamadı.

“KÜTÜPHANE YAPILMAK ÜZERE TAHSİS EDİLMİŞTİR”

Eski adliye binasına ilişkin yeni gelişmeyi AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın duyurdu.  Milletvekili Aydın, binanın müze yapılacağını belirterek, “Tahsisi uzun bir süredir müze yapılmak üzere Bolu Belediyesinde olan ve kanuni süresi boyunca maalesef atıl bırakılan eski Adliye binası, Kültür ve Turizm Bakanlığına ‘kütüphane’ yapılmak üzere tahsis edilmiştir” ifadelerini kullandı.

BİNANIN KULLANILMADIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Aydın’ın tahsise ilişkin paylaştığı belgede, “Müze olarak kullanılmak üzere Bolu Belediye Başkanlığı adına tahsisli olan bahse konu taşınmazın mahallinde 22.11.2021 tarihinde yapılan tespitte tahsis amacında kullanılmadığı ve binanın boş durumda olduğu belirterek, söz konusu taşınmasın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisinde sakınca bulunmadığı bildirilmiştir” denildi. “Bolu İl Halk Kütüphanesi olarak” kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi uygun görüldü.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir