DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

2022 Afet Eğitim ve Tatbikat yılı kapsamında, Bolu’nun Gerede ilçesinde Afet Acil Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi.

DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI
26 Ekim 2022

Bolu Valiliği Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak başkanlığında Gerede eski Sağlık Ocağında icra edilen tatbikata,  Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar Bolu İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Özgür Kılıç, Bolu AFAD Müdürü Cengiz Çavuş, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Gerede’de gerçekleştirilen Afet Acil Kurtarma Tatbikatında, AFAD Sakarya-AFAD Düzce- AFAD Karabük ve Bolu AFAD İl Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekipleri ile Bolu İl Jandarma Komutanlığı JAK (Jandarma Arama ve Kurtarma) Timi, Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikososyal Ekibi, Gerede Belediyesi Gerede İtfaiye Müdürlüğü Ekibi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Bolu UMKE Ekibi, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bolu Akut ekibi ile ilimizde faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı İHH Arama Kurtarma BOLU’nun yanı sıra Köroğlu Dağcılık Doğa Sporları İhtisas Kulübü ve AFAD Gönüllülük Sistemi ‘ne kayıtlı AFAD Gönüllüler yer aldı.

Tatbikat kapsamında afet senaryoları canlandırıldı. Afetin gerçekleşmesi bölgeye gelen ekipler, hızlı şekilde müdahaleye başladı. Tatbikatta ilk olarak bir binada başlayan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Sonrasında KBRN ekibi tarafından sahada kirlenme olup olmadığı tespit edildi. Bu sırada ise bir afetzedeye sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Psikososyal Destek Ekibi ise enkaz altında bulunan afetzedelerin yakınlarını sakinleştirmekle görevlendirildi. Yaşanan depremde enkaz altından 2 yaralı AFAD ve JAK tarafından kurtarılarak UMKE’ye teslim edildi.

Ayrıca, bir binada mahsur kalan yaralı da kurtarıldı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir