BOLU’DA AHUDUDU VE ARONYA YETİŞTİRİCİLİĞİ YAYGINLAŞACAK

Bolu’da, “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ahududu ve aronya yetiştiren 16 çiftçiye Organik Tarım Geçiş Sertifikası verildi.

BOLU’DA AHUDUDU VE ARONYA YETİŞTİRİCİLİĞİ YAYGINLAŞACAK
5 Kasım 2022

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen sertifika törenine İl Müdürü İzzet Murat, idareciler ve sertifika almaya hak kazanan çiftçiler katıldı. Katılımcılara ayrıca “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında bilgiler verildi.

“AMACIMIZ BOLU’YU ORGANİK ÜRETİM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”

Törende konuşan İzzet Murat, “Uzun süredir yaptığımız çalışmalar ve Bakanlığımız finansal destekleri ile uygulamaya koyduğumuz “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında 16 çiftçimizin organik tarıma geçişleri sağlandı. İlimizde son yıllarda hızla yaygınlaşan Ahududu ve Aronya üretimleri incelenerek organik tarıma uygun olanlarının Kontrol ve Sertifikasyon giderleri Bakanlığımız bütçesinden ödenmişti.  Bu kapsamda 16 çiftçiye ait toplam 92 dekarlık alanda organik geçiş süreci başlatılmıştı. Çok yıllık ürünlerde 3 yıllık olan geçiş süresi, Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu tarafından değerlendirilerek, uygun olan 10 çiftçimize ait bahçede 2 yıl olarak kısaltılmıştır. Böylece daha kısa zamanda organik üretimimizin pazarlama imkânı olacaktır. Önümüzdeki yıllarda da projemizin uygulaması geliştirilerek devam edecektir. Amacımız doğası ve insanı ile organik tarıma uygun olan Bolu İlimizi, Ahududu ve Aronyada organik üretim merkezi haline getirerek İlimizin marka değerini yükseltmek olacaktır. Üreten Bolu’muzun değerli üreticilerine hayırlı olsun” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir