BOLU BAROSU'NDAN SANDIK VE SEÇİM GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Bolu Barosu Avukatları Av.Umur Yücel ve Av.Aslı Çelikağ Özcan tarafından, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sandık kurulu üyeleri ve gözlemcilere (Müşahit) eğitim verdi.

BOLU BAROSU'NDAN SANDIK VE SEÇİM GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
4 Mayıs 2023

Bolu Barosu Avukatlarından Av. Umur Yücel ve Av. Aslı Çelikağ Özcan tarafından verilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Sandık Kurulu Üyesi ve Gözlemci (Müşahit) Eğitimine; Bolu Barosu Başkanı Perihan Bengü Akşemsettinoğlu, avukatlar ve siyasi parti üyeleri katıldı.

Seçimlere 2 haftadan az bir süre kala gündemde yer alan konulardan biri de seçim güvenliği. Siyasi partiler sandıkların korunması ve çıkacak oyların en doğru şekilde sonuçlara etki etmesi için çalışma yaparken Türkiye Barolar Birliği çatısı altındaki barolarda da çalışmalar yapılıyor. Bolu Barosu da bu kapsamda seçim günü sandık başında olacak üyeleri için eğitim düzenledi.

 “GÖREVİMİZ ADALETİ SAĞLAMAK, ADİLLİĞİ SAĞLAMAK”

Eğitim başlamadan önce konuşma yapan Bolu Barosu Başkanı Perihan Bengü Akşemsettinoğlu, Baroların tarafsız olduğunu söyleyerek, “Her seçim olduğu gibi önemli bir seçim var. Seçme ve seçilme hakkının en adil şekilde gerçekleşmesi bize göre Baroların en büyük sorumluluklarının başında geliyor. Bu sebeple Barolar Birliği nezdinde Seçim Güvenliği, Seçim Güvenliğinin sağlanması, Müşahitlik, Seçme, Seçilme bu hususlarda eğitimler düzenlendi. Bolu Barosundan da çok değerli meslektaşlarım Yönetim Kurulu Üyesi meslektaşlarım Sayın Avukat Aslı Çelikağ Özcan ve Sayın Avukat Umur Yücel bu eğitimlere katılarak bizlerle birikimlerini paylaşmak üzere bu eğitimi düzenlediler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Barolar bu anlamda tarafsızdır. Dolayısıyla biz her partiye aynı mesafedeyiz ve her partiye davetlerimizi gönderdik bu anlamda. Çünkü bizim görevimiz adaleti sağlamak, adilliği sağlamak” dedi.

Akşemsettinoğlu’nun konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Sandık Kurulu Üyesi ve Gözlemci (Müşahit) Eğitimi başladı.

Avukat Aslı Çelikağ Özcan, seçmen, seçim kurulu, seçim çevresi, sandık çevresi, sandık kurulu, müşahit, oy verme günü, oy kullanma süreci, sandıkların açılması ve zarf sayımı, oylar hangi halleder geçerli sayılacak, oylar hangi halleder geçersiz sayılacak, sandık sonuç tutanağı, şikayet, seçim para cezaları, seçim adli cezalar, seçmen için önemli tarihler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kaynak: Köroğlu Gazetesi

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir