ARABALAR İÇİN İYİ DE, MOTORSİKLETLER İÇİN TEHLİKE SAÇIYOR

Bolu Belediyesi, Kalıcı Konutlar ve kanal yolu üzerinde kasisleri görünür kılmak için yerden yüksek, ışıklı reflektör koydu. Konulan bu malzemeler otomobillere farkındalık sağlasa da, bisiklet ve motosikletler için tehlike yaratıyor.

ARABALAR İÇİN İYİ DE, MOTORSİKLETLER İÇİN TEHLİKE SAÇIYOR
8 Haziran 2023

Bolu Belediyesi tarafından, Kalıcı Konutlar mevkiinde Deprem Anıtının olduğu bölgede ve Kanal yolu üzerinde bir noktada uygulanmaya başlayan ışıklı kasisler, kasisler üzerine konulan ve çok sık yerleştirilen, yerden 4-5 cm yüksekliğinde bulunan ışıklı reflektörler yüzünden, motorsiklet ve bisiklet sürücülerine zor anlar yaşatıyor.

Bu konuda tepkisini dile getiren Arar Moto Akademi Kurucusu, Motorsiklet Sürüş Teknikleri Eğitmeni Levent Arar;

''Kalıcı konutlar yolu üzerinde yol engeli olarak kurulan tümsekleri fark ettirmek için tümseklerin üzerinde ışıklı olduğunu düşündüğüm ve yine parlayacak malzemeden yapılmış bitakım yükseklikler konulmuş, yetkililerin aklına böyle bir çözüm gelmiş. Bunlar evet bazen gece ışıl ışıl parlayarak bize bu tümseği hatırlatıyor olabilir ancak motorsiklet sürücüleri hiçbir şekilde düşünülmemiş bir çalışma bunların herhangi bir yerinde motorsikleti hafif yatık denk gelen bir arkadaşımızın burada kayıp düşmesi, yağmurlu havalarda gündüz bunların görünmez hale gelmesi işten (bile) değil. Buradaki tümsekleri haber veren yer çizgileri, tabelalar, tırtıklar zaten var, bunların yeterli olduğuna inanmak lazım. Bu yapılan otomobil sürücülerine bir farkındalık sağlıyormuş gibi gelsede motorsiklet sürücüleri için, yerden yüksek olan ve kenarına geldiğinde kesinlikle bizleri düşürecek bu malzemelerin tekrar değerlindirilmesi gerekli.'' dedi.

1 yorum yapılmış

  • Muhammed CAN8 Haziran 2023 - 22:35
    Trafik şakaya gelmez.Bir düzenleme yapılıyorsa tüm paydaşlar düşünülmeli.En kısa sürede iyileştirme yapılacağına inanıyorum.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir