DİYETİSYEN DOĞA DURMAZ YAZILARIYLA GAZETEBOLU’DA…

YAZA FİT GİRMEK MÜMKÜN!

DİYETİSYEN DOĞA DURMAZ YAZILARIYLA GAZETEBOLU’DA…
12 Haziran 2023

Yaza girmeye günler kala hepimiz telaş içinde oluyoruz. Diyetisyen Doğa Durmaz, her zamankinden daha fit gözükmek ve istediğimizi giymek istediğimiz bu dönemde sizleri motive edecek birkaç tüyo paylaştı.

Fit olmak terimi çoğunlukla estetik açıdan ideal ve istenen vücut ölçülerine sahip olmak anlamında kullanılmaktadır. Ancak fit olmak aynı zamanda sağlıklı olmayı da içermektedir. Bu sebeple hedefinizdeki vücut ölçülerine ulaşmak için sağlıksız diyet ve uygulamalardan kaçınmanız son derece önemlidir. Çoğu kişi yaz mevsimine kısa süre kala kilo verme çabası içine girmektedir. Fakat sağlıklı kilo vermek zaman isteyen bir süreçtir. Kısa sürede verdiğiniz kilo miktarı maalesef çok kısa bir sürede geri dönecektir. Bunun sonucunda verdiğiniz kilo kalıcı olmayacaktır.

KARBONHİDRAT                                                                                                                            Kış mevsiminde özellikle hamur işleri tüketimi kilo alınmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda çok fazla basit karbonhidrat tüketmek kan şekerinin düzensiz olmasına ve kötü kolesterolün yükselmesine de yola açmaktadır.

Karbonhidratı çok tüketmek sağlığa ne kadar zararlıysa tamamen hayatımızdan çıkarmak da o kadar zararlıdır. Dolayısıyla meyve-ebze , tam buğday ekmeği ya da yulaf ezmesi gibi sağlıklı karbonhidrat kaynaklarını beslenmenize eklemelisiniz.

ÖĞÜN SAATLERİ

Öğün saatlerinin belli bir düzende olması sağlıklı beslenme şekline alışmanızı kolaylaştırır. Öğünlerin düzenlendiği ilk günlerde zorluk çekseniz de 2-3 gün sonunda artık çok fazla acıkmadığınızı ve beslenme düzenine adapte olduğunuzu görürsünüz. Akşam belli bir saatten sonra bir şeyleri yemeyi bırakmanız vücudunuza yağ yakımı için zaman tanımaya yardımcı olur. Uyku saatinden birkaç saat önce atıştırmayı bırakmak uyku kalitenizin de artmasını destekler. Gece acıkma durumunuz var ise diyetisyeniniz planlamayı buna göre yapacaktır.

SU TÜKETİMİ

Genellikle kış mevsiminde yaza oranla su tüketimi azalmaktadır. Fakat su içmek için susamayı beklememeniz gerekir. Su içme alışkanlığı edinmeli ve günde en az 2,5-3 litre su tüketmelisiniz.

HAZIR GIDALARDAN UZAK DURUN

Yaza fit girebilmek için hazır ve paketli gıda tükettiğiniz öğünleri sağlıklı atıştırmalıklarla değiştirmelisiniz. Aynı zamanda yağlı soslardan, asitli ve şekerli içeceklerden, yüksek şekerli tatlılardan ve basit karbonhidratlardan da uzak durmanız gerekmektedir.

EGZERSİZ

Sağlıklı beslenme programınızla birlikte bir egzersiz programı uygulamanız ideal kilonuza daha hızlı bir şekilde ulaşmanıza ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Yoğun bir antrenman programı uygulayamıyorsanız da günlük tempolu kısa yürüyüşler yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir