CANSUYU 3 MİLYON KİŞİYE KURBAN ETİ ULAŞTIRDI

Cansuyu ekipleri, bu yıl Kurban Bayramı’nda da kendilerine emanet edilen 50 bine yakın kurban vekâletlerini başta ülkemizde deprem bölgesi olmak üzere, Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde mazlum ve gerçek muhtaçlara ulaştırdı.

CANSUYU 3 MİLYON KİŞİYE  KURBAN ETİ ULAŞTIRDI
18 Temmuz 2023

Artan kurban fiyatlarına rağmen bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yüzde 55’e yakın bir artış olurken, 20 ülkede gerçekleşen kurban organizasyonunda 3 milyon kişiyekurban eti ulaştırıldı. Ayrıca bu yıl, Türkiye vekaletli kurbanlar, deprem bölgesi içerisinde yer alan 11 ilde dağıtıldı.

Cansuyu, geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl Türkiye kurbanlarının deprem bölgesinde kesileceğini açıklamıştı ve kurban sürecindekesilen kurbanları derneğin bölgedeki lojistik merkezleri koordinasyonuyla depremzede vatandaşlarımıza ikram etti.

3 MİLYON KİŞİYE KURBAN ETİ ULAŞTIRILDI

Cansuyu ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl Kurban Bayramı’nda da kendilerine emanet edilen kurban vekâletlerini, büyük bir tecrübe ve titizlikle, sıkıntısız bir şekilde muhtaçlara ulaştırdı. Bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yüzde 55’e yakın bir artış oldu. 50 bine yakın kurban vekaleti deprem bölgesi başta olmak üzere, Asya, Afrika, Lübnan-Filistin kampları ve Gazze olmak üzere 20 ülkede oluşturulan birçok bölgede kesildi. Yaklaşık 3 milyon kişiye bağışçıların emaneti olan kurban etleri ulaştırıldı.

TÜRKİYE KURBANLARI DEPREM BÖLGESİNDE DAĞILDI

Cansuyu Genel Merkezi, deprem bölgesine yönelik özel çalışma yürüttü. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle Cansuyu ekipleri, bu yıl Türkiye kurbanlarını Mersin’de keserek deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde etlerin dağıtımlarınıgerçekleştirdi. Türkiye kurban vekaleti sayısında da ciddi bir artış yaşandı.

“HİÇBİR AKSAKLIK YAŞAMADIK”

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, 2023 kurban organizasyonunu yüz aklarıyla tamamladıklarını vurgulayarak, “Hiçbir aksaklık yaşamadık. Ekiplerimiz, gittikleri bölgelerden sağ salim geri döndüler. 6 farklı kurban bölgesi oluşturduk ve bu bölgeler dahilinde 20 ülkede ilgili komisyonlarımızın çalışmaları sonucu belirlenen kesim yerlerimizde, partner kuruluşlarımızla birlikte kurban organizasyonumuzu yüz akıyla yaptık. Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir acı yaşadık. Biz de Türkiye kurbanlarımızı deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu yıl kurban fiyatlarında yaşanan anormal artışa rağmen yürüttüğümüz çalışmalarla kurban vekâlet sayımızı artırdık. Bizlere güvenleriyle kurban vekaletlerini ulaştıran, milyonlarca insanın yüzünde tebessüm oluşmasına, sofralarına et girmesine vesile olan bağışçılarımıza ve aziz milletimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YETİM ÇOCUKLARA ULAŞILDI

Köylü, 25 ana başlıkta yardım çalışmalarını sürekli olarakyürüttüklerini belirterek, “Ekiplerimiz kurban organizasyonuyla birlikte gittikleri bölgelerde daha önce bağışçılarımızın destekleriyle açılışlarını gerçekleştirdiğimizsu kuyusu, külliye, sağlık ocakları ve kalıcı eserlerimizi ziyaret ederek, var ise eksiklerini tamamladı, durumlarını rapor etti. Bazı yerlerde ise yeni su kuyusu açılışlarınıgerçekleştirdiler. Ayrıca ekiplerimiz bütün yetim buluşmaları gerçekleştirerek, yetim aylıkları ve çocuklarımıza hediyeler dağıttı. Tarifi kelimelerle mümkün olmayan çok güzel tablolar oluştu” dedi. Köylü, Cansuyu ekiplerinin gittikleri ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden temsilcilikler başta olmak üzere, kuruluşları ziyaret ederek çalışmalarla ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir