DVET GÖLKÖY'DE ÇÖP TOPLAMA ETKİNLİĞİ YAPTI

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Demokratik Vatandaşlık Eğitimi Topluluğu (DVET), Gölköy Gölü'nde çevre temizliği konusunda farkındalık uyandırmak amacıyla çöp toplama etkinliği yaptı.

DVET GÖLKÖY'DE ÇÖP TOPLAMA ETKİNLİĞİ YAPTI
16 Ekim 2023

Cumhuriyetimizin 100.yılına adanan etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. Göl çevresinde kısa süre içerisinde toplanan çöp miktarının fazlalığı öğrencileri şaşırttı.

Etkinliğe katılan DVET danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Önal:
"Her yıl bahar dönemi başında bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Güneşli son günlerde hem gölün tadını çıkarıyoruz hem de ülkemize ve toplumumuza  faydalı olmaya çalışıyoruz. Ülkemizi, Cumhuriyetimizi çok seviyoruz. Göl çevresine çok fazla çöp atılıyor. Öğrenciler, tabiat harikası göl çevresine çöp atılmasına şaşırıyorlar. Göl ve çevresinin değerinin bilinmemesi onları üzüyor. Gençlerin çevre konusundaki duyarlılığı Bolu'muzda tabiatın korunması ve çevre temizliği için umut verici. Gölköy'e pikniğe gelen ya da arkadaşlarıyla araba içerisinde oturup, içeceklerini içip sohbet eden şehir sakinleri de tabiatı koruma konusunda aynı özeni göstermeli" ifadelerini kullandı.

Demokratik Vatandaşlık Eğitimi Topluluğu başkanı Funda Çayan "Doğayı ve canlıları korumak bizim görevimiz. Cumhuriyetimizin 100.yılına adadığımız bu etkinliğimizde çevre konusunda farkındalık uyandırmak istedik. Göl çevresinde vakit geçirenleri, çevreyi temiz tutma konusunda daha hassas davranmaya ve çevreyi kirletenleri uyarmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Demokratik Vatandaşlık Eğitimi Topluluğu başkan yardımcısı Ezgi Satılmış ise "Doğa bizim yaşam alanımız, evimiz. Doğayı hep temiz tutalım. Kirletmeyelim. Göl çevresine gelen insanları bu konuda hassas olmaya davet ediyorum" diye belirtti.

DVET yönetim kurulu ve İzci Topluluğu üyesi Halime Engin ise "Biz doğayı korumalıyız ve çevreyi temiz tutmalıyız ki doğa da bize yaşamak için temiz hava versin. İnsan, doğanın sahibi değil, bir parçasıdır. Doğayı korumak, çevreyi temiz tutmak görevimiz. Bugün çevre için bir şey yapmak bizi mutlu etti" dedi.

3 yorum yapılmış

  • şebnem16 Ekim 2023 - 10:51
    Öğrencilerimizi ve hocalarını tebrik ederim. Çevre duyarlılığı gelişmiş bireyler dünyamızın geleceği için çok önemlidir. Aktivitenizin herkese örnek olmasını dilerim.
  • Turan 16 Ekim 2023 - 13:36
    Sizin gibi doğa dostu iyi kalpli insanlar iyi ki varlar
  • Sabancı16 Ekim 2023 - 14:57
    Gökhan beyin mükemmel düşüncesi ve davranışından ötürü tebrik ediyorum mükemmel nesiller yetiştiriyor ve onlara bu kadar güzel bir davranışı aşılaması çok güzel devamının geleceğini biliyorum ve aranıza katılmak için sabırsızlanıyorum.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir