ORGANİK ORMAN MEYVELERİNİ GELİNCİK KADINLARI İŞLEYECEK

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile S.S. Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol ile ‘’Sıvı Akışkan Dolum Makinası’’ Bolu İlimizde üretilen ahududu, böğürtlen ve aronya meyvelerinin değerine değer katacak.

ORGANİK ORMAN MEYVELERİNİ GELİNCİK KADINLARI İŞLEYECEK
1 Aralık 2023

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ‘’S.S. Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’’ arasında imzalanan protokol ile ‘’Sıvı Akışkan Dolum Makinası’’ Bolu İlimizde üretilen ahududu, böğürtlen ve aronya meyvelerinin değerine değer katacak.
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ‘’Orman Meyveleri Organik Tarım Projesi’’ kapsamında Bakanlıkça desteklenmekte olan 20 adet meyve bahçesinde üretimi yapılan ahududu, böğürtlen ve aronya meyvelerinin işlenmesi aşamalarında ‘’S.S. Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’’ tarafından kullanılmak üzere ‘’Sıvı Akışkan Dolum Makinası’’ protokol ile teslim edildi.
Yapılan bu çalışma ile organik tarım üretiminin teşvik edildiği gibi, ürünün işlenmesi
aşamasında da el değmeden ambalajlanıp, pazarlama kabiliyetinin artırarak sofralarımızda organik
ürünlerimizin de yer bulması sağlanmış olacak. 
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Zekeriya Ar, ilimizde üretilen orman meyvelerinin Gelincik Kadın Kooperatifimiz eliyle üretime kazandırılmış olması, ilimizin organik ürün pazarındaki yerini ve değerini arttırılması adına son derece kıymetli bulduklarını ifade etti.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir