ÖZCAN'IN MÜLTECİLERE TAHAMMÜLÜ YOK!

Bolu’da “Bu kadarı da pes!” dedirten bir dernek kuruldu. Kentte yaşayan Afganlılar “Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği” adlı bir dernek kurup, dernek binasına tabela astı.

ÖZCAN'IN MÜLTECİLERE TAHAMMÜLÜ YOK!
11 Aralık 2023

Bolu’da Afganlar dernek kurup tabela astılar! İhbar üzerine adrese giden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben zaten bunların bir araya gelmesine karşıyım. Ne yaptıkları ne ettikleri belli değil.” diyerek izinsiz asılan tabelayı indirtti.

Bolu’da “Bu kadarı da pes!” dedirten bir dernek kuruldu. Kentte yaşayan Afganlılar “Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği” adlı bir dernek kurup, dernek binasına tabela astı. Asılan tabelayı gören vatandaşlar durumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ihbar etti.

İzinsiz asıldığı ortaya çıktı

İhbar üzerine Başkan Tanju Özcan dernek binasına gitti. Dernek binasına girmek isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kapının kilitli olduğunu fark etti. Ardından Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’ı telefon ile arayan Özcan, asılı dernek tabelası için resmi iznin olup, olmadığını sordu. Tabelanın izinsiz asıldığını öğrenen Özcan, Zabıta Müdürü’ne tabelanın derhal kaldırılması talimatı verdi.  Başkan Özcan’ın talimatı sonrası adrese gelen Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği’nin izinsiz tabelasını asılı olduğu yerden indirdiler.

“Ne yaptıkları ne ettikleri belli değil”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaptığı açıklamada, ihbar üzerine adrese geldiğini belirterek, “Yani gerçekten asmışlar. Bir vatandaşımız ihbar etmişti bize. Ben böyle tabelaların asılmasını yasaklamıştım. Bu dernek valilikten izinli mi değil mi bilmiyorum. Hiçbir zaman Arapça tabela asılamayacağını veya sığınmacıların bu şekilde bir araya gelmesine izin vermeyeceğimi söylemiştim. Zabıta Müdürünü arayalım, gerekli işlemi derhal yapsın. Ben zaten bunların bir araya gelmesine karşıyım. Ne yaptıkları ne ettikleri belli değil.” ifadeleri kullandı.

“İzin verenler gelsinler bu tabelayı benden istesinler!

Özcan, derneğin kurulmasına izin veren yetkililere de seslenerek, “Tabi şunu da söyleyeyim; eğer bu derneğe valilik ruhsat vermişse ben kendilerine bir kez daha düşünmelerini tavsiye ediyorum. Böyle izinler vererek sığınmacıların Bolu’ya yerleşmesini teşvik mi etmek istiyorlar? O zaman biz niye mücadele ediyoruz? Kim izin verirse versin bu tür tabelalara Bolu’da asla müsaade etmeyeceğim. Kararlıyım. İşin ucu nereye giderse gitsin… Bizden habersiz Bolu’da kimse izinsiz tabela falan asamaz. Bu derneği açanlar, bu derneğe izin verenler gelsin bakalım bu tabelayı benden istesinler.” diye konuştu.

1 yorum yapılmış

  • bollu12 Aralık 2023 - 22:52
    helal !! mülteci karşıtı değilim başıboşluk karşıtıyım doğru hareket!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir