“CUMHURİYETE KANAT GERENLER” MUHTEŞEM GECEDE BULUŞTU

Bolu Platformu tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde "100. Yılında Cumhuriyete Kanat Gerenlere Saygı Gecesi" programı düzenlendi.

“CUMHURİYETE KANAT GERENLER” MUHTEŞEM GECEDE BULUŞTU
18 Aralık 2023

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç; “Bu özel gecede, rahmetle andığımız Merhum İzzet Baysal’ın değerli bir mirası olan İzzet Baysal Vakfının Başkanı Sayın Ahmet Baysal Beyefendi’ye, eğitimdeki öncü katkıları ile bilinen Sayın Mebrure Bağışgil Hanımefendi’ye ve başarılı devlet adamlığı ile tanınan, Bolu milletvekilliği ve 45,46. Hükümet Devlet Bakanlığı, 45. Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapmış Sayın Kazım Oksay Beyefendi’ye birer plaket takdim ederek onların bu topluma katkılarına ve başarılarına saygılarımızı sunacağız. Sayın Ahmet Baysal Beyefendi, Sayın Mebrure Bağışgil Hanımefendi ve Sayın Bakanımız Kazım Oksay Beyefendi; ülkemizin ve Bolu’nun örnek şahsiyetleri olarak Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde fedâkarca çalışmalarınızla payınız çok büyüktür. Sizler gibi müstesna insanların gelecek nesillere örnek olmasını ve Cumhuriyetimizi nice yüzyıllara taşıyacak yeni nesillerin, yolunuzu takip etmesini temenni ediyorum. Etkinliğimize değer katan ve bu özel gecemizi onurlandıran Bolu’muza hizmetleri çok kıymetli olan valilerimiz; Sayın Gökhan Aydıner, Sayın Nusret Miroğlu, Sayın Mehmet Ali Türker, Sayın Ali Serindağ, Sayın Ahmet Zahteroğulları ve görev yapan tüm valililerimize şahsım ve Bolulu hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Sizlerin bu geceyi daha anlamlı kılacağına inanıyor, teşriflerinizden dolayı memnuniyet duyuyoruz. İzzet Baysal Vakfı, Bolu için büyük bir değerdir. Öncelikle Bolu iline ve Bolu halkına olmak üzere ülkemizin her yerine her vatandaşına imkânları dahilinde ulaşmayı amaçlayan ve bunu başarılı bir şekilde ifa eden Vakfımızın eğitim, sağlık, kültür alanında yaptığı yatırımlar Bolu’nun her alanda yaptığı kalkınma hamlesine destek olmaktadır. Merhum İzzet Baysal, doğduğu topraklara olan sevgisini ve bağlılığını ömrü vefa ettiği sürece yaptığı hayır işleri ile göstermiş; ebediyete irtihalinden sonra da kurduğu vakıf sayesinde kaldığı yerden devam etmiştir. Düşünceleriyle, mütevazi hayatıyla herkese örnek teşkil eden gönül insanını bu vesile ile bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Onun bıraktığı bayrağı lâyıkıyla taşıyan İzzet Baysal Vakfının Başkanı Sayın Ahmet Baysal’a ve Mütevelli Heyeti’nin değerli üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Sahne alacak olan değerli sanatçılarımız Melihat Gülses ve Hakan Aysev'i bu geceyi sanatlarıyla renklendirecekleri için şimdiden tebrik ediyorum. Sizlerin katılımıyla bu gece daha da özel olacak. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, aziz şehitlerimizi de minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu anlamlı program için aramızda olan değerli valilerimize de teşekkür ediyor, keyifli bir gece geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Bolu Valisi Erkan Kılıç konuşmasının ardından Bolulu simge isimlerden; İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Mebrure Bağışgil’e, 45. ve 46. Hükümet Bakanı Kazım Oksay’a, İlimizde 24.06.1985-15.08.1991 tarihleri arasında Valilik yapan Gökhan Aydıner’e, 17.05.1996-07.08.2000 tarihleri arasında Valilik yapan Nusret Miroğlu’na, 09.08.2000-17.09.2004 tarihleri arasında Valilik yapan Mehmet Ali Türker’e, 22.09.2004-05.04.2008 tarihleri arasında Valilik yapan Ali Serindağ’a, 24.02.2014-04.02.2015 tarihleri arasında Valilik yapan Ahmet Zahteroğulları’na plaketlerini verdi.

 “Bolu’da,  Farklı Alanlarda Cumhuriyetin 100’üncü Yılına Değer Katanlar” adına; da Hukuk Dalında: Yener Bandakçıoğlu, Eğitim Dalında: M. Yaşar Eyüboğlu, Sağlık Dalında: Mesut Kalaycıoğlu, (Adına-Emine Kalaycıoğlu), Sağlık Dalında: Tuncay ÖZBakır ve Turgay Özbakır, Sanayi Dalında: Emin Semercioğlu, Tarım Dalında: Şerafettin Erbayram, (Adına-Kamil Erbayram), Sanat Dalında: Emin Barın, (Adına-Tevfik Barın), Bilim Dalında: Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu, Bilim Dalında: Prof. Dr. Ercan Yılmaz, Turizm Dalında: Mazhar Murtezaoğlu, (Adına-Emine ErgüL), Gazilerimiz Adına: Kore Gazisi Cemil Yıldız, Seçilmiş Kadınlar Adına: Züriye Doğanöz, Spor Dalında: Saip Garipoğlu, Spor Dalında: Suat Çelen, Esnaf Zanaatkârlar Adına: İsmail Canpolat ‘a “Teşekkür Plaketi” takdim edildi. 

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ulusal ve Uluslararası Ölçekte Bolu’daki Marka Kuruluşlarımız” adına; GENTAŞ. – Ahmet Kahraman, (Adına- Orhan Kahraman), BOLÇİ.-Hasan Aksoy, BAŞOĞLU KABLO. –H. İbrahim Başoğlu, NARVEN. – Halit Yıldız, ERPİLİÇ -Ali Ericek, BEYPİLİÇ. – Sait Koca, AKPİLİÇ. – M. Fahrettin Aksoy’a “Teşekkür Plaketi” takdimleri yapıldı.
Cumhuriyete Kanat Gerenlere Saygı Gecesi’nin sanatçıları; Hakan Aysev, Melıhat Gülses, Melda Yücel Ve Sıdıka Kilitçi’ ye “Teşekkür Plaketi” takdim edildi.
Bolu Gazel Folklor Spor Kulübünün halk oyunları gösterisinin ardından Vali Kılıç ile Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar tarafından Cumhuriyetin 100. Yılında “Bolu’da değişik dallarda örnek isimlere” plaketleri verildi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir