DOLANDIRICILAR BU KEZ HOVARDALARI HEDEF ALDI!

Sosyal medya platformlarında ki tanışma uygulamalarını kullanan dolandırıcılar sonrasında müstehcen görüntülerin yaşı küçük çocuğa gönderildiği gerekçesi ile sahte savcılık evrağı dahi hazırlayıp para sızdırmaya çalıştı. 

DOLANDIRICILAR BU KEZ HOVARDALARI HEDEF ALDI!
18 Aralık 2023

Gün geçmiyor ki dolandırıcıların yeni bir tuzağı ortaya çıkmasın. Sosyal medya platformlarında ki tanışma uygulamalarını kullanan dolandırıcılar sonrasında müstehcen görüntülerin yaşı küçük çocuğa gönderildiği gerekçesi ile sahte savcılık evrağı dahi hazırlayıp para sızdırmaya çalıştı. 

Popüler sosyal medya uygulaması Tinder’da, adı Kumsal olarak kaydedilen bir kadınla tanıştı. Kumsal olarak kendini kaydeden kadın İ. C.’ye bir mesaj gönderdi. Tanışma istekli mesajı İ. C. karşılıksız bırakmadı.

İkili, uygulama üzerinde bir süre mesajlaştı. Bir süre sonra da, yine İ. C.’nin iddiasına göre, Kumsal olarak kendini tanıtan kadın bu kişi ile GSM numarasını paylaştı. İkili, bu kez WhatsApp üzerinden yazışmayı sürdürdü. Bu süreçte, Kumsal adına kayıtlı kadın bu kişiye cinsel içerikli bazı fotoğraf ve videolarını gönderdi ve karşı taraftan da benzer bir talepte bulundu. İkili arasında ki yazışmalar devam ederken kendini avukat olarak tanıtan kişiden İ. C.’ye bir mesaj geldi.

20 BİN LİRA PARA İSTEDİLER


Dikkat çeken mesajlaşmada kişi kendisini ‘Avukat Ercan Soylu’ olarak tanıttı. Suç duyurusuna göre avukat olduğunu söyleyen bu kişi İ. C.’ye “Hakkınızda bir şikâyet var, elime ulaştı, dosyayı savcılığa sevk edeceğim ” dedi ve İ.C.’ye sahte savcılık suç duyurusu evrakının görselini gönderdi ve 19 bin 850 lira uzlaşmak için para istedi. 
Sahte olduğu anlaşılan evrakta özetle İ. C.’nin, çocuk yaştaki Kumsal ile cinsel içerikli yazışmalar yaptığı 15 yıla kadar hapisle yargılanabileceği ifadesi yer aldı. Sahte savcılık evrağında İ. C’nin 19 bin 850 lira ödemesi halinde hakkında takipsizlik kararı verileceği belirtiliyordu.
İ. C. Tarafların kendilerinde cep numaralarının bulunduğunu ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

1 yorum yapılmış

  • Çapkın kuş 18 Aralık 2023 - 19:23
    Oh olsun diyeceğim de korkuyorum :)))

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir