MİLLETVEKİLİ AKGÜL, BAKANDAN STADYUM İÇİN DESTEK İSTEDİ

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında Bolu'daki eksiklikleri dile getirdi ve bakandan yeni stadyum yapılması için destek istedi.

MİLLETVEKİLİ AKGÜL, BAKANDAN STADYUM İÇİN DESTEK İSTEDİ
19 Aralık 2023

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM Genel Kurulunda Gençlik ve Spor Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine konuştu.

MHP Bolu Milletvekili Akgül, Bakandan 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maçların oynanacağı iller arasında Bolu’nun da yer almasını  istedi ve şu açıklamaları yaptı;

"Büyük beklentilerimizin olduğu ve büyük sorumluluklar yüklediğimiz gençlerimize karşı bizlerin de mesuliyetleri olduğu unutulmamalıdır. Gençlerimizin daha müreffeh bir ülkede yaşaması, eğitimlerinden sağlıklarına, sosyal yaşantılarından gelecek ideallerine imkân sağlayan, yol gösteren koruyan ve öncü olan projelerin geliştirilmesi önem arz etmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türk gençliğinin ve Türk sporunun gelişimi adına ortaya koyduğu başarılı projeler dikkat çekmektedir. Bakanlığımızın bugün 81 il, 319 ilçede 474 gençlik merkezinde eğitimden istihdama, girişimcilikten yabancı dile, kodlamadan müziğe, spordan sanata her alanda gençlerin talep ve ihtiyacına cevap verecek şekilde içeriklerde yaptığı çalışma ve eğitimler gençlerimizin ilgisini görmektedir. Ancak ülkemizin ve gençlerimizin yarınları adına mesleki eğitimle gençlerimizin ufku açılmalı, her bir gencimizin mesleki eğitim sayesinde meslek sahibi olmasının sağlanması da büyük önem taşımaktadır. Türk gençliğinin ikbal kaygısı taşımadan her alanda başarı gösterebilmesi için mesleki eğitim projelerinin de en başında yer alması elzem bir konudur.

Gençlerimizin en önemli ihtiyaç ve beklentilerinden biri de kuşkusuz yeterli ve nitelikli yurt imkânının sağlanmasıdır. Çağdaş standartlarda barınma imkânı oluşturularak hiçbir öğrenci açıkta bırakılmamalı, yurt kapasitesi isteyen her öğrenciye barınma imkânı sağlayacak yeterliğe getirilmelidir. Memnuniyetle ifade etmek gerekir ki bu alanda ciddi bir başarı sağlanmış ve yurt yatak kapasitesinde 2023 Ekim ayı itibarıyla 954 bine ulaşılmıştır.

Gençlerimize yönelik en büyük tehditlerden olan uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle mücadele noktasında Bakanlığımızın başarılı çalışmalar yürüttüğünü görmekteyiz. Bakanlığımız bütçesinde de Bağımlılıkla Mücadele Programı için ayrılan ödenek büyük oranda artırılmış. Şüphesiz bağımlılıkla mücadele aile, okul, ilgili sivil toplum kuruluşları, gençlik kuruluşları ve ilgili kamu kurumlarıyla iş birliği hâlinde önleyici tedbirlerle topyekûn bir mücadeleyle sonuca ulaşabilecektir.

Gençlerimize yönelik bir diğer tehlike ise ekran bağımlılığıdır. Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre    16-24 yaş grubundaki genç nüfusun internet kullanım oranı 2022 yılında yüzde 97 olmuştur. Gençlerimiz internette geçirdiği bu sürenin büyük bir çoğunluğunu maalesef ki sosyal medyada geçirmektedir. Gençlerimizi sosyal medya tüketicisi olmaktan çıkarıp teknoloji üreten bir gençlik hâline getirmek amacıyla kodlama, yazılım ve inovasyona yönlendirmek ve bu alanlarda eğitim vermek de önem arz etmektedir. Bu konuda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfımızın ekran bağımlılığıyla mücadele programlarıyla birlikte Blokzincir Akademi çalışmaları, Odak 2023 Hızlı Okuma Yazılımı, uzaktan eğitim projesi gibi çalışmalar örnek teşkil etmektedir. Aynı zamanda geçmiş dönemde görev yaptığım Yeşilay ve Yeşilay danışmanlık merkezlerini de her türlü bağımlılığa karşı verdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizi temsil eden millî sporcularımız önemli başarılar elde ettiler. Bu yıl sporcularımız katıldıkları uluslararası müsabakalarda toplam 6.231 madalya kazandılar. Millî sporcularımız Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda 9 dalda şu ana kadar 42 kota aldılar. Yine, Paris 2024 Paralimpik Oyunları içinde 8 branşta 35 kota kazandılar ve kota müsabakaları devam etmektedir. Sporcularımız 3’üncü Avrupa Oyunları sürecinde 9 altın, 9 gümüş ve 20 bronz madalya alarak daha önce gerçekleştirilen iki Avrupa oyunlarından da daha fazla madalya kazanmış oldular. Filenin Sultanları, Kadın Voleybol Millî Takımımız tarihte ilk kez Avrupa şampiyonu oldu, aynı zamanda Milletler Ligi şampiyonluğunu da kazandılar. A Millî Futbol Takımımız Almanya’da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Okçuluk alanında Mete Gazoz kardeşimizin elde ettiği başarılar hepimizin göğsünü kabartmıştır. 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Taha Akgül 10’uncu, Rıza Kayaalp 12’nci, Yasemin Adar 6’ncı kez Avrupa şampiyonu oldular. Tekvando dünya şampiyonasında 49 kiloda dünya şampiyonu olan sporcumuz Merve Dinçer kadınlarda şampiyonanın en iyi sporcusu seçilmiştir. Aynı zamanda, Bayan Tekvando Millî Takımımız takım hâlinde dünya şampiyonu olmuştur. Yine, sporcumuz Safiye Sarıtürk Plak Atışları Dünya Kupası’nda trap kategorisinde gümüş madalya kazanarak alanında Türkiye’nin ilk madalyasını kazanmıştır. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda Tuğba Danışmaz kadınlar üç adım atlamada altın madalya kazanarak bu alanda ülkemize bir ilki yaşatmıştır. Bu başarıları ve daha nicelerini bizlere yaşatan kıymetli sporcularımıza ve değerli antrenörlerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Tabii ki bu başarıların elde edilmesi kadar geliştirilmesi ve sürdürülebilir olması da önem arz etmektedir Bu başarıları ve daha fazlasını sağlaması için altyapıdan gelen sporcularımıza önem verilmesi, altyapı tesislerinin güçlendirilmesi ve gençlerimizin spora olan ilgisinin artırılması gerekmektedir.

Ülkemiz bu yıl 110 uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Bu organizasyonlar ülkemize hem ekonomik hem turizm hem de prestij olarak büyük katkılar sağlıyor. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, Voleybol Milletler Ligi, ilk etap müsabakaları gibi organizasyonların yanı sıra ülkemiz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na da ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştır. Bu organizasyonun Türkiye’ye verilmesindeki en büyük etken, son dönemde Türkiye’de yapılan tesisleşme ve Avrupa’nın en genç stadyumlarına sahip olmasıdır. Ülkemizde birçok ilimizde yapımı tamamlanan stadyumlarla seyirci kapasitesi 1 milyona yaklaşan modern ve çağdaş stadyumlar yapıldı.

Ancak burada dikkatlerinizi memleketim olan Bolu’ya çekmek istiyorum. Bolu bir futbol şehridir. Bolu’da düzenlenen köyler arası turnuvalar, amatör kulüplerimizin maçları hemşehrilerimiz tarafından büyük ilgi ve takdir toplamaktadır. Ayrıca, tüm takımlarımız da Bolu’da eğitim kampları düzenlemektedir. Boluspor Türk futbolunun efsane kulüplerinden biridir. Türkiye’de 2. Lig’de hatta 3. Lig’de mücadele eden kulüplerimiz az önce bahsettiğim yeni stadyumlarına kavuşurken yıllardır birincilikte mücadele eden Boluspor’un yeni bir stadı olamadı, bunun yanında, altyapı ve antrenman tesisleri de yetersiz kaldı. Sayın Bakanımızdan ülkemizin ev sahipliği yapacağı 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maçların oynanacağı iller arasında Bolu’nun da yer almasını, ilimize yeni bir stadyum ve tesislerin kazandırılmasını heyecanla beklemekteyiz. Bolu, doğal güzelliği ve turizme açık alanlarıyla taraftarların ilgisini çekerek ülkemize daha fazla taraftarın getirilmesini sağlayacaktır. Ayrıca, Bolu, Ankara ve İstanbul arasında bulunması nedeniyle bu 2 büyük şehrimizin yoğunluğunu hafifletmekte büyük rol alacaktır.

Amatör spor branşlarımızın ve amatör kulüplerimizin daha fazla desteklenmesi, kulüplerimizin altyapı yatırımları, okullarımızda spor altyapısının oluşturulması, spor liselerinin açılması da her branşta sporcularımızın keşfedilmesini ve rekabet ortamı içinde daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlayacaktır. Sporcularımızın yanında, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde görev yapan antrenörlerimizin de özlük haklarının düzenlenmesi yerinde olacaktır. Ayrıca, Bakanlık personelinin genel idari hizmetler sınıfında bulunan antrenörlerinin eğitim sınıfına alınması, gençlik ve spor uzman yardımcılığı kadrosuna alımlarda önceliğin kurum içindeki personele verilmesi, kurum personelinin tayin ve nakillerinde hizmet puanı sistemi getirilmesi personelimizin motivasyonu ve azmini artıracaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri de unutulmamalıdır: Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize tahsilin hududu ne olursa olsun en evvel, her şeyden evvel Türkiye'nin istiklaline, kendi benliğine, millî geleneklerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir."

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir