DOLANDIRICILARA REKOR CEZA

Bolu’da kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 23 yıl 5 ay hapis ve 936 bin lira para cezası verildi

DOLANDIRICILARA REKOR CEZA
25 Aralık 2023

 

 Bolu’da kendini telefonda polis olarak tanıtıp bir kişiyi dolandırmaya çalışan 3 sanığa toplamda 23 yıl 5 ay hapis ve 936 bin lira para cezası verildi.

Kendini telefonda polis olarak tanıtıp E.İ.’yi (70) dolandırmaya çalıştığı iddiasıyla sanıklar A.Ö. (51), K.B. (33), Ö.A. (69) hakkında, ''dolandırıcılık'' suçundan yargılamaları tamamlandı.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar A.Ö. (51), K.B. (33), Ö.A. (69) İle müşteki E.İ. ve taraf avukatları katıldı.

 

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklar, bahse konu eylemi gerçekleştiren kişilerin kendileri olmadığını iddia ederek, ''Suçsuzuz, suçlamaları kabul etmiyoruz.'' diye konuştular.

 

Müşteki E.İ. de mahkemeye verdiği ifade de kendisini telefonda yönlendiren kişinin telefonunu açık tutmasını sağladığını, belirtilen hesaplara Göynük’ten taksi ile gelerek toplamda 98 bin 700 lira yatırdığını söyledi.

Müşteki E.İ, 2017 yılında meydana gelen olayda toplam kaybının 100 bin lirayı bulduğunu belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

 

Mahkeme heyeti, sanıkların kendisini kamu görevlisi olarak tanıtması ve bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık suçunu işlediği sabit olduğundan her 3 sanığa ayrı ayrı 7 yıl 9 ay 22 gün hapis ve her üç sanığın ayrı ayrı 312 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kaynak: AA

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir