TKDK BOLU İRTİBAT OFİSİ AÇILDI

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bolu İrtibat Ofisinin açılış programına katıldı.

TKDK BOLU İRTİBAT OFİSİ AÇILDI
30 Ocak 2024


Kurdele kesiminin ardından TKDK Bolu İrtibat Ofisini gezerek çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali  Erkan Kılıç, “IPARD III Projesi,  Avrupa Birliği aracılığı ile sağlanan desteklerle ilimiz çiftçisine ve yatırımcısına, hedeflerini gerçekleştirme fırsatı sunacaktır. Bu destekler, sektördeki katma değeri arttırmaya, yerel üretimi güçlendirmeye, tarım ve hayvancılığın AB standartlarında devamına katkı sağlayacaktır.
Bolu’muz, özellikle kırsal turizm bakımından, yaylaları ve dağlarıyla eşsiz destinasyonları barındıran bir coğrafyaya sahip. Kırsal alanlarda yapılan yatırımlarda, hibe miktarı artmakla birlikte vergi muafiyeti sağlanmak suretiyle girişimcilerimize dolaylı destekler de sunulmakta. Vatandaşlarımız Tarım İl Müdürlüğümüzden ve Ofisimizden gerekli bilgilendirme ve desteği alabileceklerdir. Üretilip ortaya konulan projelerle ilimizi kalkındırıp geliştirmeye devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır standartlarda, muasır medeniyetler ölçüsünde üretip gelişmek, dün olduğu gibi bugün de öncelikli hedefimizdir.
Verdiği desteklerle tarımda, hayvancılıkta, kırsal turizm ve birçok alanda üretim ve verimliliğin artmasını, kırsal kalkınmanın teşviki ile yerel kalkınma ve yerinde istihdamı hedefleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bolu İrtibat Ofisinin, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ve projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü binasının 1. katında hizmet vermeye başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bolu İrtibat Ofisinin açılmasıyla; Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ortak fonu kapsamında yürütülen Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Yardım Aracı (IPARD) Programı desteklerinden ilimizdeki yatırımcılar ile çiftçilerimiz de faydalanmaya başlayacak. 
Toplam 7 yıllık süreyle devam edecek olan IPARD III programı kapsamında hayvancılık, tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi, soğuk hava depolarının kurulumu, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, el sanatları, kırsal turizm, yenilenebilir enerji, makine ekipman alımı gibi projelere 555 milyon avroyu aşan hibe desteği verilecek.  
Verilecek olan bu desteklerle kırsalda AB standartlarında üretim yapan, uluslararası rekabet gücüne sahip işletmeler kurularak özellikle çalışma çağındaki 18-40 yaş genç nüfusun kırsaldan kente göçünün önlenmesi, hatta kentten kırsala göçün sağlanması amaçlanıyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir