TURİZMDE ROTA OLUŞTURULUYOR!

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Sümer Mahallesi vatandaş buluşmalarında Bolu’nun turizmden gerekli payı alacağını belirtti.

TURİZMDE ROTA OLUŞTURULUYOR!
21 Şubat 2024

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Sümer Mahallesi vatandaş buluşmalarında Bolu’nun turizmden gerekli payı alacağını belirtti ve “Bolu’nun turizm potansiyelini, saklı olan güzelliklerini tanıtmak ve turizme kazandırmak için çalışıyoruz. Kent merkezindeki tarihi değerlere yönelik turizm rotası oluşturulacak, Bolu’ya gelen her turist merkeze uğrayacak.” dedi.

31 Mart seçimleri öncesi çalışmalarına hız veren AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, düzenlenen mahalle toplantılarında Sümer Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

“Otobüsle gelseler karşılaşacakları tek şey trafik cezası”

Burada Bolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini belirten Demirkol, merkeze turist gelmemesi ile ilgili olarak şunları kaydetti;

“Geçtiğimiz yıl Bolu’ya 4 milyon turist geldi bunun bir milyonu merkeze uğramış, 3 milyonu uğramamış. Niye uğramıyorsun diye rehbere, turist şirketine soruyoruz hocam çarşıda otobüs çekecek yer yok diyor. Otobüs parkın yok diyor. 3 araçlık otobüs parkımız yok. Bugün hepimiz rehber olsanız 100 kişilik bir tur rehberi, yolcuları indirip turistleri indirip 100 kişiyi Bolu'ya bıraksanız, 3 saat serbest zaman verseniz. 30 dakikadan sonra telefonunuz çalmaya başlar. Sıkıldık gelin alın bize diye nereye gidecekler? Konaklar hazır değil. Bolu sokağın yok, kent müzen yok. Köroğlu heykeli satan yerin yok. Yani Bolu’ya ait hiçbir şeyimiz yok. Gölcük,  Yedigöller, Abant onları da Allah vermiş gidiyor misafirler. Bolu'da hiçbir şeyi yok. Otobüsle gelseler karşılaşacakları tek şey trafik cezası bu böyle olmaz. Şehir dinamizmini kaybetmiş durumda, şehir dökülüyor, döküldüğünü örtmek için de her yer ışıklandırılmış. Işıklandırmak şehrin döküntünü göstermemek için makyajdır.”

“Gölcük ve Yedigöller’e gelenleri buraya uğratacağız”

Yöresel ürünler üzerinden oluşturulacak turizm rotası sayesinde bölgesel ekonominin canlanacağını ifade eden Demirkol, “Bir rotamız olacak. Bir Köroğlu Park, bir kent müzesi planlıyoruz. Tarihi konaklarımızı revize edeceğiz ve bir turizm rotası oluşturacağız. Kültür turizm bakanlığıyla gelen adam cep telefonundan bu rota içerisinde gezecek, alışverişini yapacak. Bizim evlerde üretilen ürünlerin de satıldığı bir hikayemiz de var. Köroğlu ile  Ayvaz hikayemiz var. Ve bu rotada yıllık 4 milyon turist geliyor. Bolu'ya bir milyonu uğruyor, 3 milyonu uğramıyor. Biz esnafımızı canlandırmak için bir rota oluşturacağız. Bu rotada içinde otobüs parkı olan, indikleri zaman yürüyecek, alışveriş yapacak, kent müzesini görecek, İzzet Baysal müzesi olacak. Kendi içinde Köroğlu müzesi olacak, Bolu tarihi müzesi olacak, yöresel ürünler olacak. Bunların devamında Bolu lokantası olacak. Aşçılar diyarı Bolu Restoran olacak. Bunların hepsinin bir rotasını çiziyoruz. Gölcük ve Yedigöller’e gelenleri buraya uğratacağız. Böylece insanların bölgedeki diğer tarihi ve kültürel mirasları ziyaret etmeleri sayesinde bölge içerisinde bir turizm rotası haline gelinebilir.” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir