TARİHİ YARIMADA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

TARİHİ YARIMADA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
4 Mart 2024

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Tarihi Bolu Yarımadası Sağlıklaştırma ve Restorasyon projesi ile Kültür Sokağı’nın yerel mimari ve tarihî zenginliğinin modern dokunuşlarla birleştirilerek, hem turistlerin hem de şehir sakinlerinin uğrak noktası haline getirileceğini söyledi.

31 Mart Yerel seçim çalışmaları kapsamında Tarihi Arasta Çarşısında esnaf ve vatandaşları ziyaret eden AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, tarih kokan kent merkezinde kültür varlıklarını korumak ve bölgeyi turizme kazandırmak amacıyla Sokak Sağlıklaştırma Projesi çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Bolumuzun değerlerine sahip çıkacağız

Proje hakkında bilgi veren Demirkol, “Çağdaş ve bilinçli toplumlar, sahip oldukları kültürel zenginliklerin değerini bilir, onları koruyarak gelecek kuşaklara taşımak için özel bir çaba sarf eder. Bir toplumun geçmişe dair en önemli varlıkları ise; çevresini oluşturan evleri, sokakları, anıtları, dini-sosyal yapıları ve kültürel değerleridir. Bizler de yerel yönetimler olarak zengin tarihi dokusuyla çok önemli bir noktada olan Bolumuzun değerlerine sahip çıkmak, korumak ve tarihi çevre bilinci oluşturmak adına Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni hayat geçireceğiz. Tarihi mirası koruyacak, sosyal belediyecilik yapacağız.” dedi.

Turistlerin uğrak noktası olacak

İmaret Cami’den başlayarak sokağın sonuna kadar uzanacak projenin turizm açısından çok önemli olduğunun altını çizen Demirkol, “Yarımada projesi tarihi dokunun korunması ve canlandırılması ile bölgedeki doğal güzelliklerin korunarak geliştirilmesini kapsayacaktır. Yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve dinlenme noktalarıyla zenginleştirilecek alanda, kültürel etkinlikler, sanat sergileri ve tarihî rehberli turlar düzenlenecektir. Bu proje, şehrimizin turizmine büyük katkı sağlayacak ve Bolu'nun tarihini yaşatmayı sürdürecektir. Tarihi yarımada projesi içerisinde İmaret Cami’den başlayarak sokağın sonuna kadar uzanan bu tarihi güzergâhta gerçekleştirecek sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projesiyle, bu alana hak ettiği değer geri kazandırılacaktır. Kültür Sokağı, yerel mimari ve tarihî zenginlik modern dokunuşlarla birleştirilerek hem turistlerin hem de şehir sakinlerinin uğrak noktası haline getirilecektir.” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir