YAŞLI MERKEZİ’NDE DENGE VE KOORDİNASYON EĞİTİMİ BAŞLADI

2011 Yılından bu yana devam eden "Yaşlı Bireyler için Denge ve Koordinasyon Eğitimi" programı, pandemide verilen aranın ardından bahar döneminde yeniden başladı.

YAŞLI MERKEZİ’NDE DENGE VE KOORDİNASYON EĞİTİMİ BAŞLADI
5 Mart 2024

"Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şebnem Avcı gözetiminde, 2011 yılından bu yana devam eden "Yaşlı Bireyler için Denge ve Koordinasyon Eğitimi" programı, pandemide verilen aranın ardından bahar döneminde yeniden başladı.

Program kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Çok Amaçlı Spor Salonu'nda Judo çalışma alanında katılımcılara denge, kuvvetlendirme ve koordinasyona yönelik grup aktiviteleri şeklinde egzersizler yapılmaktadır. Stajyer fizyoterapistler eşliğinde gerçekleştirilen bu egzersizlerin yanı sıra eğlenceli grup oyunlarına da yer verilmektedir.

Doç. Dr. Şebnem Avcı, programın pandemi sürecinde verilen uzun bir aranın ardından yeniden başladığını belirtti. Programa uzun süredir katılan bazı kişilerin artık aralarında olmadığını ifade eden Avcı, yeni katılımcılara da sevinçle programlarına dahil olduklarını söyledi.

Yaşlılık döneminde vücutta meydana gelen değişikliklerin denge bozukluklarına ve düşmelere neden olabileceğini belirten Avcı, düşmeyi önlemenin son derece önemli olduğunu vurguladı. 60 yaş üzeri bireyleri aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmeye teşvik eden Avcı, egzersiz yapmanın sakınca olmadığını belirten tek hekim raporuyla birlikte herkesi programlarına davet etti.

Bu değerli eğitimin devam etmesiyle birlikte yaşlı bireyler sağlam bir dengeye sahip olabilirken düşme riskini de azaltacaklar."

1 yorum yapılmış

  • Döndü 5 Mart 2024 - 15:30
    Çok güzel bir kurs Şebnem hocamızın emeğine sağlık

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir