Bolululara Müjde: Bolu'ya Modern Bir Bilim Merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi Geliyor

Bolululara Müjde: Bolu'ya Modern Bir Bilim Merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi Geliyor
14 Mart 2024

 

Bolu’ya müjdeler gelmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte Bolu’ya geldi. Bolu Valiliği ziyaretinin ardından BAİBÜ’nde yüzlerce öğrenci ile  bir araya gelen Bakan Kacır sonrasında Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Sanayicilerle İstişare Toplantısı’nda Bolu’ya bilim merkezi ve organize sanayi bölgesi yapılacağının müjdelerini verdi.

TSO toplantı salonunda yapılan toplantıya, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Sanayi ve Teknoloji  Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, BAİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Bolu TSO Başkanı Abdullah Alemdar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu,  Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Erol Ökten, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü  Hüseyin Cahit Büyükbaş, sanayiciler, yatırımcılar ve girişimciler katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bolu TSO Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu’nun sıkıntılarını, talep ve önerilerini dile getirdi.

TSO Başkanı Abdullah Alemdar’ın konuşmasının ardından Bolu ile ilgili yeni projelerden ve kendisine yöneltilen taleplerle ilgili konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz aylarda sayın valimiz, milletvekilimiz, il başkanımız bir heyet olarak gelmiş ve Bolu’nun önümüzdeki dönemde sanayi alt yapılarının gelişimine ilişkin bizlerle bakanlıkta geniş bir istişarede bulunmuşlardı. Biz de çalışmalarımızı Bolu’yu önümüzdeki dönemde hak ettiği şekilde sanayide hızlandırmak, sanayi yatırımlarının, Bolu’nun kalkınmasına ivme kazandırmasını sağlamak üzere desteklemeye yönelik atmaya devam ediyoruz. Atacağımız adımlar Bolu’nun bugünkünden çok daha ileri bir düzeye gelmesini sağlayacak. Her zaman şunu vurguluyoruz bizim en önemli ödevimiz özel sektörün önünü açmak. Biz özel sektör öncülüğünde kalkınmayı benimsemiş bir anlayışa sahibiz. Bugüne kadar da bu anlayışın gereğini yerine getirdik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak da her zaman özel sektörü ihmal etmemeye, özel sektörü desteklemeye, özel sektörün önündeki engelleri kaldırmaya gayret edeceğiz.” dedi.

“Türkiye'nin mucitleri Bolu’da yetişsin istiyoruz”

Konuşmasında AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol’un 101 projesi arasında açıkladığı Kapsül 14 Bilim Merkezi yapımına de destek sözünü veren Bakan Kacır, “Bolu'da önümüzdeki dönemde birkaç işi gerçekleştireceğiz. Bolu'ya bir bilim merkezi kazandırmak istiyoruz. İçinde Teknokent’de olacak.  Milli teknoloji hamlesi yolculuğunda olan gençleri, Bolu’nun çocuklarının çok erken yaşlardan itibaren bu serüvene, bu yolculuğa dahil olsunlar istiyoruz. Türkiye'nin mucitleri Bolu’da yetişsin istiyoruz. Belediye Başkanı adayımız Muhammet Bey’le de bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde el ele verecek ve Bolu’ya bir bilim merkezi kazandıracağız. Çünkü bizim en kıymetli varlığımız, insan kaynağımız beşeri sermayemiz ve gençlerimizi teknolojiye, bilime erken yaştan itibaren yönlendirmenin olumlu müspet neticelerini görmeye başladık. Önümüzdeki dönemde çok daha büyük neticeleri hep birlikte alacağız. Tabii teknoparkları geliştirmeyi de çok önemsiyoruz. Hadi hazırda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki Teknoparkımız yüzde yüz dolu. Dolayısıyla mevcut Teknoparkımızı büyütmek, yeni alanlar ilave etmek, yeni binalar yapmak konusunda da bir irade sahibiyiz.” ifadelerini kullandı.

“Organize Sanayi Bölgesinin karşısındaki alana yeni OSB yapılacak”

Bolu’ya yeni yapılacak OSB ve mevcut OSB’nin genişletilmesi ile ilgili  de bir müjde veren Bakan Kacır, “Burada organize sanayi bölgesinin karşısındaki alanın da OSB yapılması ile ilgili prensipte mutabıkız. Yeni bir OSB mi yaparız yoksa mevcut OSB ile birleştirir miyiz bu konuyu istişare ediyoruz. Biz o bölgenin OSB olarak sanayicimize kazandırılması konusunda sizlerle hemfikiriz ve birlikte inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Bunun müjdesini bugün burada vermiş olayım. Yeniçağa OSB’de kamulaştırma süreçlerini başlatmış olduk, ilk kaynağı da verdik tünelin ucu göründü. Burada bir yandan biz kaynak vermeye devam edeceğiz ama esasen hedefimiz ön taahhüt süreciyle inşallah OSB’nin kendi kaynağını oluşturması ve bu işi çok hızlı bitirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

TSO ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Kacır, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol’a seçim çalışmalarında destek verdi. Bakan Kacır açıkladığı müjdelerle Boluluların yüzünü güldürdü.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir