“KADIN-ŞİDDET” GÖRMEK İSTEMİYORUZ!!!

“KADIN-ŞİDDET” GÖRMEK İSTEMİYORUZ!!!
1 Ağustos 2020

Kadına şiddetin had safhada olduğu şu dönemde başka bir konuda yazmak pek mümkün değil. İnsanlar ne ara bu kadar kötü oldu? Hep mi böyleydi? Bu şiddet olayları hep vardı, biz mi görmüyorduk?

            Evet işin gerçeği her zaman bu durum yaşanıyordu. Karısını döven, sevgilisini öldüren türlü türlü işkencelerle kadınları sindiren insanlar hep vardı. Ama biz görmüyorduk, duymuyorduk.

            Buna maruz kalan kadınlar ve şahit olan insanlar da azınlık oldukları için seslerini duyuramıyordu. Şiddet gören kadın yasal merciler tarafından ve aile baskısından kocasıyla barışmaya zorlanıyor, hiçbir yaptırım uygulanmadan kocasının evine geri gönderiliyordu.

Ama artık bu şiddete karşı çıkan, devletin ve yasaların vurdum duymazlığına karşı çıkan bu bir topluluk var: Sosyal medya.

Sosyal medyanın zararlarından her ne kadar bahsetsek de, aslında bu konuda büyük bir avantaja dönüşüyor. Çok değil bundan birkaç yıl önce dövülen, tacize uğrayan kadın yalnız bırakılırken, artık sosyal medya ve duyarlı insanlar sayesinde yalnız kalmıyor, sesini duyurabiliyor.

Devlet bu ayaklanmalara karşı koyamıyor ve normalde sadece ifadesini alıp gönderdiği şiddet gösteren kişiyi artık içeri almak durumunda kalıyor. Ama tabi ki bu bile çok yetersiz. Bu durumda caydırıcı sebepler çok hafif. Artık daha büyük cezaların ve kadınları korumaya yönelik daha büyük yasaların olmasını istiyoruz.

Yasaların caydırıcı olmasının yanı sıra toplum olarak bazı konularda bakış açımızı da değiştirmeliyiz. Bir kadın eşinden ayrılmak istediğinde ona farklı bir gözle bakmamalıyız. İnsanların ikna olması için kadının fiziksel olarak şiddet görmesine de gerek yok, psikolojik şiddet de bazen bu durumun önüne geçebiliyor.

Ayrıca çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bu konuda eğitirsek, yetişkin bireyler olduğunda şiddete boyun eğmeyen kadınlar, şiddete karşı duran erkekler yetiştirmiş oluruz..

Hiçbir şey için geç değil. Evet ağaç yaş iken eğilir ama yine de bakış açısını değiştirebileceğimiz küçücük bir insan topluluğu bile olsa mücadele etmeye değer… Geleceğimiz için, kadınlarımız ve çocuklarımız için…

                                                                                              

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Aslı DEMETGÜL BALCI yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir