CHP BOLU’DAN HÜKÜMETE ÇAĞRI

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu koronavirüs salgını nedeni hükümetin daha rasyonel önlemler alması gerektiğini söyledi. Karsu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapmasını da desteklediklerini belirtti.

CHP BOLU’DAN HÜKÜMETE ÇAĞRI
31 Mart 2020

Başkan Kazım Karsu, koronavirüs salgını nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin virüsle mücadelede daha rasyonel kararlar alması gerektiğini belirterek, “Kimsenin hayatı ucuz değil. Herkes sokağa çıkmanın ve başka insanlarla yakın temasın tehlikelerini biliyor. Peki, işe gitmemek bu insanlarımızın kendi ellerinde mi? Hükümet önlem almak için işe gitmeyenlerin işini koruma garantisini veriyor mu? Bir gün çalışamaz ise evde yiyecek ekmek bulamayacak olanların sayısı kaç? Hükümet onlara ‘merak etmeyin, evde oturun, yiyecek kolileriniz akşam elinizde’ diyebiliyor mu? Suriyeli kardeşlerimiz için 40 milyar doları bulabiliyoruz da hastalıktan çoluk çocuk korunabilsinler diye işçi kardeşlerimize, iki ay için birkaç yüz milyon dolar bulamıyor muyuz?” dedi.

TANJU ÖZCAN'IN KARARINI DESTEKLEDİ

Bolu Belediyesi tarafından su fiyatlarında yüzde 50 indirime gidilmesini doğru bulduklarını ifade eden Karsu, “Bolu halkının bu indirim sonucunda cebinde 3 Milyon 360 bin lira kalacaktır. Aynı uygulamayı en azından 2 aylığına hükümet yetkilileri de doğalgaz ve elektrik fiyatlarında yapamaz mı? Mesele Türkiye’nin imkânlarının kısıtlı olup, olmaması değildir. Mesele, kısıtlı olan imkânlarımızın doğru yerlere harcanıp, harcanmadığı meselesidir. Vakit, siyasi ikbal hesaplarını bırakıp işsizlik ve açlığın eşiğindeki milyonlara el uzatma vaktidir.” diye konuştu.


 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir