BAŞKAN KARSU'DAN 23 NİSAN MESAJI

CHP Bolu İl Başkan Kazım Kars, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN KARSU'DAN 23 NİSAN MESAJI
19 Nisan 2020

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100.yıl dönümünü yaptığı yazılı açıklamayla kutladı.

Karsu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bu yıl 23 Nisan kutlaması her zamankinden daha özel çünkü TBMM’nin açılışının 100. yılı. Şu anda bir pandemi ortamındayız, virüsün yayılmasını engellemek daha fazla insanımızı kaybetmemek adına evlerimizde olacağız. Bu yıl belki bir arada olamayacağız ama gönüllerimiz bir arada olacak. Büyük bayramı evimizde ya da evlerimizin balkonunda coşkulu bir şekilde kutlamak istiyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, bir bağımsızlık mücadelesi ile birlikte, aynı zamanda demokrasi geleneğimizin en büyük simgesidir. Bu tarih, bağımsızlık mücadelemizin yalnızca cephede kazanılmayacağına inanan Yüce Atatürk'ün milletin iradesine olan büyük inancının hayata geçmesidir. Türkiye'nin bundan tam 100 yıl önce, özgür, bağımsız ve çağdaş bir ülke olma azminin dünyaya duyurulduğu 23 Nisan günü aynı zamanda geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan edilerek dünya barışı için atılmış önemli bir adımdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk meclisimizin üyelerini ve milli egemenliğimizin kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm dünya çocukları için huzur ve barış getirmesini diliyorum."


CHP'DEN 23 NİSAN PROJELERİ

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), TBMM'nin açılışının 100. yılını sosyal medyada  başlattığı “Cama Yansıyan Kardeşlik” ve “Zaman Kapsülü” projeleriyle kutlayacak.

Projelerin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesaplarından çocuklara yaptığı çağrı ile başladığını belirten Karsu, projelerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünya barışına adanması amacıyla yapıldığını söyledi. İki projenin de eş zamanlı ilerleyeceğini, ‘Zaman Kapsülü Projesi’ için bir web sayfası hazırlandığını vurgulayan Karsu şu ifadeleri kullandı, “Gelen tüm resim, video ve yazılar bu sayfaya yüklenecek. 1 sene sonra erişime açılacak olan web sitesi ile pandemi günlerinde yaşanan 23 Nisan’da geleceğe umut dolu, sağlık ve barış içinde yaşayan dünya için temennilerimizi görmüş olacağız. 17-24 Nisan 2020 tarihleri arasında #dünyayıbarışlaiyileştireceğiz ve #yurttabarışdünyadabarış hastagleriyle resimler sosyal medyada paylaşılabilecekken dünya barışı ile ilgili yazı ve videolar [email protected] adresine gönderilebilecek. Proje sonunda tüm resimler, videolar ve yazılardan kısa film ve kitap hazırlanacak."

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir