CHP’Lİ KAZIM KARSU MHP’YE SESLENDİ

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın böyle önemli bir göreve getirilecek en son kişilerden biri olduğunu söyledi.

CHP’Lİ KAZIM KARSU MHP’YE SESLENDİ
26 Nisan 2020

Karsu, yapılan atamayı yanlış bulduğunu vurgulayarak; “ Hükümet ortağı olan MHP, bu atamayı nasıl değerlendirecek merak ediyorum?” dedi.

Kazım Karsu, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın geçmişinde Ensar Vakfı yönetim kurulu üyeliğinin bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Ensar vakfı son yıllarda adı hep çeşitli spekülasyonlarla anılan bir vakıf.  Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ahmet Yaramış, İskilipli Atıf Hoca denilen kişiyi de savunan etkinliklere katılan bir kişi. İskilipli Atıf Hoca denilen zat, Teâlî-i İslâm Cemiyeti başkanlığı yapan ve Millî Mücadele aleyhine dağıtılan beyannameyle tarihte yerini alan bir kişiliktir. ‘Halkı isyan ve irticaya teşvik’ ettiği için ve Milli Mücadele'de başkanı olduğu Teali İslam Cemiyeti'nin “ihanet bildirilerinden” dolayı, Ceza Kanunu'nun 55. Maddesi gereğince “anayasayı tağyir” suçuyla “vatana ihanetten” asılmıştır. İskilipli Atıf'ın başkanlığındaki Teali İslam Cemiyeti, Milli Mücadele karşıtı çok ağır bir bildiri yayımlamış ve ihanet bildirisi 30 Ağustos 1920'de Yunan uçaklarıyla Anadolu'ya atılmıştır. Atatürk’ün kurduğu bir kuruma, İskilipli Atıf Hoca etkinliklerine katılan ve Ensar Vakfı gibi ne olduğu çeşitli olaylarla ortaya çıkmış olan bir vakfın yönetim kurulu üyesinin atanması her şeyden önce Atatürk’ün vasiyetine bir saygısızlıktır. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda rasyonel bir şekilde davranarak, daha uzlaştırıcı bir atama yapamaz mıydı?”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir