NURETTİN DOĞANAY: "BELEDİYE NE YAPMIŞ?"

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediyesinin kentte gözle görülen bir iş yapmadığını söyledi.

NURETTİN DOĞANAY: "BELEDİYE NE YAPMIŞ?"
21 Mayıs 2020

Bolu Belediyesinin çalışmalarını Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram gazetesine değerlendiren Başkan Doğanay, Özcan’ın görev süresi boyunca yapacağı çalışmaları halkın değerlendireceğini belirterek, “Öncelikle burada bu kararı millet verecek. Sonuç olarak seçen de millet. Yani bunun takdirini, bu noktadaki çalışmaların nasıl olduğunu, nasıl gidildiği noktasındaki kararı yine millet verecek. Dün Ak Parti vardı, bugün Cumhuriyet Halk Partili Belediye. Dün yapılanlarla bugün yapılanlara bakıp millet kararını kendisi verir diye düşünüyorum. Her şey ortada görünen köy kılavuz istemez. Hakem millet.” diye konuştu.

MUHALEFET OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Muhalefet olarak üzerine düşen görevi yaptıklarını hatırlatan Doğanay, “Muhalefet yapmış olmak için yapmayı çok doğru bulmam. Ama işi ayarında ve dozajında tutarak muhalefet tabii ki yapacaksınız. Çünkü yerel anlamda bakıldığı zaman millet bize muhalefet görevi vermiştir. Biz üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum. 15 yıldır burada hizmet ettik. Bolu’nun değişimine, dönüşümüne şahitlik ettik. Dün AK Parti yerel anlamdaki belediyecilikten bahsederken su arıtma tesisinden tutalım da, büyük su projesinden tutalım da, Bolu’ya yapılan devasa parklardan, bugün hala bitmeyen Karadere sularından tutalım, dün bu projeleri konuşuyorduk. Siz de bunları haber yapıyordunuz. Bugün de yaptıklarınızı basın yoluyla kendi dünyanızda siz değerlendirebilirsiniz belki. AK Parti değişim hareketi, değişimin de öncüsü. Bugün daha farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik.1 buçuk yıl olmuş, bugün insanlar evlerinden Karadere sularını içiyor olabilirdi. Kesin içerdi yani, içmemesi için hiçbir neden yoktu.” şeklinde konuştu.

SALGIN SÜRECİNDE TÜRKİYE DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Türkiye’nin koronavirüs salgınında dünyaya örnek olduğunu dile getiren Doğanay, şunları söyledi.

“Dünya’nın örnek gösterdiği, dünya televizyonlarının anlata anlata bitiremediği bir noktadayız. İnsanlar Türkiye’deki bu sürecin nasıl yönetildiğini kendi ülkelerinde anlatıyorlar. BBC anlatıyor, farklı televizyon kanalları anlatıyor. Ama biz de anlamak istemeyenler var ve hala yine anlamıyor. Anlayıp anlamamaları da çok önemli değil. Ama şunu belirtmek isterim ki, Bolu’da da, Türkiye genelinde de baktığımız zaman salgın süreci çok iyi bir şekilde yönetiliyor. Çok iyi bir şekilde de devam ediyor. İnşallah daha az insana bulaşma ve daha az can kaybıyla bu süreç noktalanır.”

BOLU BELEDİYESİ SALGIN SÜRECİNDE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Bolu Belediyesinin koronavirüs sürecinde elinden geleni yaptığını vurgulayan Doğanay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bolu Belediyesi olarak bakıldığı zaman maske üretilebilirdi, dezenfektan üretilebilirdi. Bunlar millete sıkıntı çekmeden verilebilirdi, dağıtılabilirdi. Bu salgın sürecinde insanlar, kurumlar, kuruluşlar buna Bolu Belediyesi de dahil olmak kaydıyla ellerinden geldiğince yapmaya çalıştılar. Eksik vardır fazlalık da vardır. Ama şunu görmek lazım. İyi niyetli bir şekilde insanların bu süreçte çaba gösterdiğidir. Bence olaya bu pencereden bakarsak daha doğru bir yaklaşım olur. Şu yapıldı bu yapılmadı olarak bakmak yerine herkes elinden geleni yapmaya çalıştı ki bugün Bolu olarak iyi bir noktadayız.”

ATATÜRK POSTERİNİ TAKDİR EDİYORUM

Bolu Belediyesinin yanına yapılan Atatürk posterini takdir ettiğinin altını çizen Doğanay, “Belediyenin yanına bir Atatürk posteri yaptılar onu takdir ediyorum. Gözle görülen ne var? Sizin görüp benim görmediğim bir şey var mı? Ben sadece belediyenin yanına çok güzel bir Atatürk posteri yaptılar bu yönüyle takdir ediyorum. Ama öbür taraftan da işte bakıyorsunuz siyasi parti liderlerinin onu da doğru bulmuyorum. Doğru bir yaklaşım değil çünkü. Yarın bu farklı algılara sebep olabilir, farklı gelişimler olabilir. İnşallah olmaz ama bunlara gerek yok.” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir