KAZIM KARSU HÜKÜMETE AYASOFYA ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıyla ilgili Hükümete seslenerek ,"“Ayasofya’yı ibadete açmak Türkiye’nin hangi sorununu çözecek?” dedi.

KAZIM KARSU HÜKÜMETE AYASOFYA ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
13 Temmuz 2020

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, yaptığı yazılı açıklamada, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması sürecini değerlendirerek, "İktidar Ayasofya haberleriyle halkın içine düştüğü açlık, yoksulluk ve işsizlik sorunlarının üzerini örtmeye çalışadursun 22.8 milyona ulaşan işsizlik ordusu, 20.5 milyonluk çalışan sayısını bugün itibariyle geçmiştir. AKP Türkiye’sinde artık çalışanlardan çok işsiz var. Ayasofya’yı ibadete açmak Türkiye’nin hangi sorununu çözecek?" dedi.

Kazım Karsu, Türkiye’nin çok sıkıntılı bir dönemde olduğunu, böyle bir dönemde Hükümetin son derece tartışmalı bir karar alarak Dünya Kültür Mirası listesindeki Ayasofya’yı camiye çevirme girişimine imza attığını söyledi.

Karsu, şöyle dedi; "AK Parti-MHP iktidarının Türkiye’nin yapısal hiçbir sorununa çözüm getiremediği gibi devamlı yeni sorunlar ürettiğini gördük. Bunun son örneğini Ayasofya kararında yaşadık. Ayasofya’nın müzeye çevrilmesiyle ilgili bakanlar kurulu kararnamesinde Başbakan İsmet İnönü ve Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat imzaları bulunmaktadır. Bugün hilafet ve Osmanlı güzellemeleri içersine girenler tam 5 yıl boyunca Galata kulesinde asılı İngiliz bayrağını oradan indirerek Türk bayrağını göndere çektiren Kuvayi Milliye ordusunun kurtardığı İstanbul’da yaşadıklarını unutmamalıdırlar. Başka bir deyişle 7.’inci Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet’in aldığı Osmanlı’nın İstanbul’u aynı zamanda halife de olan 36’ıncı Osmanlı padişahı Vahdettin döneminde İngilizlerin İşgaline uğramış onu yeniden kurtarmakta Mustafa Kemal’in ordusu olan Kuvayi Milliye’ye nasip olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul’u işgalden kurtararak, belki de Sultanahmet’in, Süleymaniye’nin kiliseye dönüştürülmesine de mani olmuştur. Tüm bunlar yaşanırken Atatürk’ün imzasının tartışmaya açılması hiç şık olmamıştır. Hukukçular, 1934 yılında alınan bir kararın üzerinden geçen zaman nedeniyle yargı önüne getirilemeyeceğini iyi bilirler.  O yüzden Danıştay’ın başından bu davayı reddetmiş olması gerekirdi. Bu karar bize göre idari yargılama usulüne aykırı bir karardır” 

"TOPLUMA OYALANACAK BİR ŞEYLER VERİLDİ"

Dine dayalı bir devlet yapısından Ulus devlete 100 yıl önce geçildiğini öne süren Başkan Karsu;  “Bu devletin merkezinde ekonomi var. Kılıç yok, fetih yok. ‘Kılıç hakkı’ deyimi bu süreçte kullanıldı. Ancak bu deyimin modern dünyada geçerliliği olamaz. Fatih’in Vakıf Senedi’den bahsediyorlarsa o zaman İş Bankası’ndaki Atatürk hisselerine el koyma olayına da dikkat çekmek lazım. Ayasofya’yı ibadete açmak Türkiye’nin hangi sorununu çözecek? “İşsizliği mi, ekonomiyi mi, yoksa dış politika sorununu mu çözecek? Sadece topluma oyalanacak bir şey verildi. Bu, popülist politikaların bir yansıması. Bu durumun Cumhuriyetin kurucu değerleriyle de sorun teşkil ettiği çok açıktır” şeklinde konuştu.

 

4 yorum yapılmış

  • Bolulu13 Temmuz 2020 - 15:11
    Bumu yani.Çok üzülmüşsün Ayasofya ibadete açıldı diye
  • Alii13 Temmuz 2020 - 20:03
    Mazot 4 lira olcak ilk başlangıçtan sonra
  • gerçekler İSLÂMDA13 Temmuz 2020 - 20:39
    bu ve bunun gibiler ölünce kadavraları CAMİ ye geliyor ya namazı kılınsın diye en çokta ona üzülüyorum.YAZIK....
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Hülya14 Temmuz 2020 - 04:52
    Camiyi kapatıp kilise yapmakla hangi sorunu çözüldü

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir