PROFESÖRÜN ÖĞRENCİLERE VERDİĞİ DERS ÖDEVİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kocadağ, BAİBÜ’de görevli bir profesörün öğrencilerine verdiği ders konusuna sert tepki gösterdi.

PROFESÖRÜN ÖĞRENCİLERE VERDİĞİ DERS ÖDEVİ TEPKİLERE NEDEN OLDU
5 Aralık 2020

Samet Kocadağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde görevli bir profesörün öğrencilerine verdiği ders konusunu eleştirdi.

Kocadağ, “Üniversitelerin amacı; bilimsel araştırma yapmak, yaptığı bilimsel araştırmalar ile toplumsal gelişmeye katkı sağlamak ve nitelikli insan gücü yetiştirmektir. Bu amaçları gerçekleştirmek için; bilim üreten, düşünmeyi ve bilim üretmeyi özendiren, bu tür etkinlikleri destekleyen ve bunları eğitim öğretim etkinlikleri ile bütünleştiren üniversiteler ile mümkündür. Bu bağlamda bu fikirlerin geniş kitlelere yayılmasında ve toplumun eğitilmesi, yönlendirilmesi ve bilgilendirilmesi açısından akademik çalışmalar büyük önem arz etmektedir.” dedi.

ÖĞRENCİLERE SİYASİLERİN ŞAHSİ ARAÇLARI VE MARKALARINI SORMUŞ

Başkan Samet Kocadağ, akademik çalışma kavramının BAİBÜ’de bazı öğretim üyeleri tarafından yanlış anlaşıldığını savunarak, “Pandemi sürecinde gelişen bir konu ile “Akademik Çalışma” kavramını bağlamak istiyorum. Akademik çalışmalar; öğrenciye değer ve hayat idamesinde kendisine donanım katmalıdır. Buna vesile kılan üniversitelerdeki öğretim üyeleridir. Fakat bazı öğretim üyeleri görev ve sorumluluklarının dışında hareket ederek; eğitim gören genç kardeşlerimizi değer katmayacak, fındık kabuğunu dahi doldurmayacak konular ile araştırmaya sevk ediyorlar. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemizin bir bölümünde anabilim dalı başkanı olan, Profesörlük ünvanını da almış bir öğretim üyesi “Toplum Bilimi” dersinde bir araştırma ödevi vermiş. Burada herhangi bir sıkıntı yok; asıl sıkıntı dersin araştırma ödevinin konusunun ne olduğu? Öğrencilere araştırma niteliğinde ödev olarak verilen konu; “Siyasette İl Başkanlığı görevinde bulunan makam sahiplerinin binmiş oldukları otomobillerinin marka ve modelleri! Konuyu bana ilettiklerinde çok şaşırdım, hatta kızdım. Dünya’da araştırılacak hiçbirşey kalmamış, bu konu mu kalmış!” diye de tepki gösterdim. Koskoca Profesör bu konuyu ödev niteliğinde sunmaz yahu!” açıklamalarında bulundu.

“DERHAL BU DURUMA MÜDAHALE EDİLMELİ”

Kocadağ, açıklamasının devamında şöyle dedi; “Hayır anlamadığım durum; hadi diyelim öğrenciler araştırmaları yaptı ve ödevlerini sundu. Araştırma sonunda Profesörün eline ne geçecek? öğrencilere araştırılması için verilen bu ödev öğrenciye ne katacak? Ayrıca makamı, zürriyeti, işi ne olursa olsun kişinin bindiği otomobili nasıl aldığı, markası ve modelinden profesör’e ne? Siyasette siyasi parti gözetmeksizin söylüyorum İl yönetim kurulu üyesi bile olsa hangi marka otomobile bindiği veya modelinin ne olduğu ne profesörü ilgilendirir ne de başkalarını! Öğretim görevlisi koskoca profesör diye tabir ettiğimiz bu kişiler görev ve sorumluluklarının dışında hareket etmemeli. Profesör ünvanına sahip olan bu tarz öğretim üyeleri; böyle saçma sapan konularla değil de, öğrencilerin bu ülkeye mesleğinin veya okuduğu branşında ehli, donanımlı, bilgili, araştırma gücü yüksek, bilimsel çalışmalar yaparak ülkemizin kalkınmasında destek olacak genç nesiller yetiştirsinler. Son olarak bu durumun takipçisi olacağımı belirtiyor, Üniversitemizin yetkili organlarının ve makam sahiplerinin derhâl bu duruma müdahale etmelerini önemle istirham ediyorum.”

24 yorum yapılmış

  • Vatandaş5 Aralık 2020 - 20:31
    Niye bu kadar dokundu bu soru yarası olan gocunur.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Vedat5 Aralık 2020 - 20:37
    Ne demek nasıl aldığının ne önemi var. En önemli konu zaten mal varlığını nasıl edinildiği. Ha dersen ki bu konu öğrencilere ne katar o tartışılabilir. Ama tartışılmaz tek nokta siyasilerin mal varlığının denetim mekanizmasının şeffaf ve tartışmasız siyasi hayatını etkilecek kadar etkin olmasıdır.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Bolu5 Aralık 2020 - 21:13
    Niye sinirlendiniz acaba, bravo hocama
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • BOLULU5 Aralık 2020 - 21:17
    kim o profosor. Siyasitcilerin şahsi aracları neden ders konusu oluyor ki...
  • sacmalık5 Aralık 2020 - 21:19
    ders verecek konu mu bulamamslar. Samet baskan haklı bir acıklama yapmıs
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Bolulu5 Aralık 2020 - 21:20
    Bence cok yerinde bir ödev zaten bu tür araştırmalar yapılmadığı için malüm durumda ülkemiz okadar cok gocunmayın yaralar kabul bagladı artık
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • ak sevdalı5 Aralık 2020 - 21:49
    helal baskan
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Bolu145 Aralık 2020 - 22:26
    Helal olsun başkanım.Çok haklı yerinde bir açıklama olmuş.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Fatih5 Aralık 2020 - 22:36
    Çok yerinde bir ödev konusu olmuş. Milletin paralarıyla gidip milyonluk araçlara bineceklerine 200 300 bin liralık arabalara binsinler. Şahsi işini yaparken devletin mumumunu söndüren Hz. Ömer’den milletin hazinesini israftan kaçınmayan bürokratlara... Eğer devlet malıysa bir toplu iğne, bir A4 bile milletin malı diye özenle muhafaza edilmeli...
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Geredeli5 Aralık 2020 - 22:53
    Yarası olan gocunur. Anlaşılan o ki Yeniden Refah Partisi iktidarının gelmesi şart oldu.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • On dört Bolu 6 Aralık 2020 - 07:29
    Bunun bu kadar dert ediliyor olması da düşündürücü. Hocanın kendi alanında yaptığı araştırma gayet normal ancak belli ki birileri bu sorulardan rahatsız. Bu verdiğiniz tepki oldukca yersiz
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Bolu146 Aralık 2020 - 09:10
    Eksik sormuş siyasilerin, siyasetten önce ve sonraki mal varlıkların araştırılması diye sorardım. Hoca insaflı davranmış
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Köroğlu6 Aralık 2020 - 09:28
    Çok yerinde bir konu aslında niye bu kadar gocunduki
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • N.Yıldırım6 Aralık 2020 - 13:12
    Samet, bir akademisyen olarak araştırma konusunu normal buluyorum. Eğer belli bir partinin il başkanları üzerinde araştırma verseydi o zaman eleştirin haklı olurdu. Yine bir araştırmacı olarak diyelim ki il başkanlarının çoğu pahalı arabalara biniyorsa şu sonuç çıkar, il başkanları zengin kesimden çıkıyor sonucuna varılırdı. Bunun siyasileri rahatsız eden bir yönü yoktur. Bilim her konuda özgür araştırma yapan toplumlarda gelişir.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Bolu 816 Aralık 2020 - 16:25
    Hangi bölüm olduğunu bilen varsa? Buraya yazsın bir zahmet.
  • Fikret6 Aralık 2020 - 16:50
    Ne zamandan beri Hocanın işine karışır oldunuz.Verdiği ödevde gayet haklı.Siyasiler hizmet etmek yerine menfaat ve mal varlığını büyütmek için siyaset yapıyorsa hiç yapmasın .Çünkü o kul hakkıdır helal olsun hocaya.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • MUDURNU' lu6 Aralık 2020 - 20:54
    Ödev amacına ulaşmış. yarası olanlar zıplamış sazan gibi. Birde bu samet kim ve söyledikleri haber konusu yapılacak birimi.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • el insan7 Aralık 2020 - 00:25
    bu davranisin gosteriyor ki siyasetten ve toplum biliminden anladigin yok... yani şaka yapiyor olmalisin... ama yapmasanda sasirmamak lazim... birakin artik şovu... herkes işini yapsin...
  • Ozcan7 Aralık 2020 - 06:08
    Mülakatlarda çıkan sorular incelense ödevin konusuna tepki gösterilmeslzdi.
  • HUYSUZLANMA7 Aralık 2020 - 08:05
    BELEDİYENİN KİRAKLIK ARAÇLARINDAN TAHSİS EDİLMEDİ DİYEMİ BU İSYAN
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • ÖĞRENCİ7 Aralık 2020 - 09:21
    OKULLARDA NE ANLATILIP NE SORULACAĞINADA KARIŞIR OLMUŞ PROF. DR. SAMET KOCADAĞ
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Bolulu7 Aralık 2020 - 22:24
    Şu gençlik kolları başkanları yok kadın kolları başkanları kadar gereksiz kişiler ve devletin parasını sömüren insanlar. Tanıdık çevreleri ile biryerlere gelmiş vasıfsız kişiler okumus kendi emegiyle eğitim görevlisi olmuş kişileri eleştiriyorlar. Hangi siyasi parti olursa olsun bu yapılanmaların kalkması lazım yiyici insandan geçilmiyor.
  • gereksiz8 Aralık 2020 - 18:59
    Hocaya helal olsun... Zoruna gitmiş bazı arkadaşların.. Bu tiplerin yani bilmem ne kolları başkanı falan filan bindiği arabaları çalış çalış bizler alamıyoruz...
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Fişlenmiş9 Aralık 2020 - 15:10
    Hocanın araştırma konusu ağaya pek dokunmuş? Millet aç ,aç borçlu borçlu gezerken, esnafların işyeri zorla kapatılırken. Ağalar itibarından tasarruf etmemek için birbirleri ile yarışırken kımin kıçında hangi model arabayı hoca soramaz mı?

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir